Slovenija
20 ogledov

Medgen ni oškodoval UKC

Preiskovalci NPU so potrdili ugotovitve revizijske komisije, da ljubljanski klinični center v poslih z Medgenom ni bil oškodovan.

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je na podlagi medijskih objav začel s predkazenskim  postopkom glede zakonitosti poslovanja inštituta za medicinsko genetiko pri UKC Ljubljana z zasebnim podjetjem Medgen in kitajskim inštitutom zaradi suma storitve kaznivega dejanja oškodovanja javnih sredstev na škodo UKC Ljubljana.

Preiskava je pokazala, da UKC Ljubljana, ni bil oškodovan s strani Medgena, prav tako ne Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), kar je ugotovila že revizija Kliničnega centra.

Zaradi domnevno spornih poslov z zasebnim podjetjem je bil januarja začasno suspendiran predstojnik inštituta za medicinsko genetiko na ljubljanski ginekološki kliniki Borut Peterlin, a se je po končani reviziji lahko vrnil na staro delovno mesto.

Komentarjev 4
  • majster1 04:09 18.april 2013.

    1)samo mimogrede, a zdravniki nimajo konkurenčne klavzule, ker vsi ostali, ki delamo v gospodarstvu jo imamo - še sosed, ki je avto prevoznik jo ima2)kje ste še videli, da smeš uporabljati službene prostore/opremo za svoje privat posle brez plačila<br ...prikaži več />3) v okviru službe ponuja storitve drugega(tj.privatnika), ki mu je on sam zrihtal posel s kliničnim centrom, ta mu pa sedaj plačuje za opravljanje storitevŠe dobro, da tukaj ni korupcije. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Banda vlada !!!!! Banda vlada !!!!! Banda vlada !!!!!

  • majster1 04:00 18.april 2013.

    Če bi kdorkoli drug to storil, ki ni pripadnik belih halj, bi ga že zdavnaj zaprli.

  • puksicd 22:11 17.april 2013.

    Ah ne, kje pa. Seveda ne! Banda pokvarjena!