Slovenija
33 ogledov

Medicinska tik pred koncem

Medicinska fakulteta v mariboru Nino Verdnik
Milijonski projekt. Gradbena dela pred zaključkom. Slavnostno odprtje 18. septembra.

"To je največji letošnji projekt za Maribor. Upamo še, da nas bo država uslišala in nam v naslednjih letih dovolila povečan vpis na našo fakulteto. Načrtujemo tudi nov študijski program Klinična farmacija," pravi Ivan Krajnc, dekan Medicinske fakultete Univerze v Mariboru.

Tehnični prevzem maja

Gradbena dela bodo v novi stavbi na desnem bregu Drave končana 31. maja, slavnostno odprtje pa naj bi bilo 18. septembra. Celoten projekt nove medicinske fakultete, vreden 41,7 milijona evrov, ki je v zadnjih letih doživel številne pretrese, gre h koncu. Pri izvajalcu del Begradu pravijo, da so kljub težkim časom dela zaključevali po načrtu, vsi njihovi podizvajalci pa so poplačani.

Energetsko varčna stavba

Fakulteto je sodobno zasnoval arhitekt Boris Podrecca, in sicer kot energetsko varčno stavbo, podzemni hodnik pa jo povezuje z Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor. Na 14 tisoč kvadratnih metrih bodo poleg predavalnic najsodobneje opremljene učilnice za raziskovalno dejavnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.