Slovenija
34 ogledov

Medja: "Ne bo konec sveta"

Janko Medja mediaspeed
Predsednik uprave NLB Janko Medja: Tekoče posle opravljamo popolnoma normalno in jih bomo tudi vnaprej.

"Izgube, ki bodo predstavljene javnosti, dejansko obstajajo že od prej, čeprav bodo za javnost morda začele obstajati šele ob objavi rezultatov pregledov bank. Zame je to nekaj, kar bi morali v Sloveniji narediti že pred leti, kot so to storile številne druge države. Ne bo pa prihodnji teden konec sveta," je v intervjuju za STA dejal Janko Medja, predsednik uprave NLB.



Kot je še dejal, za zdaj popolnoma normalno opravljajo tekoče posle in jih bodo tudi v prihodnje, signali iz Banke Slovenije po njegovih besedah kažejo, da bo objava ocene izgub in ukrepov za krepitev stabilnosti bank čim manj vplivala na vsakodnevne bančne posle.

Ni pa želel komentirati številk, kolikšna naj bi bila kapitalska potreba banke.

So pozitivno razpoloženi

Na vprašanje, kako zelo načeta je kondicija NLB pred objavo rezultatov, pa je odgovoril, da je z vidika slabih naložb in koliko bodo morali na tej podlagi oblikovati rezervacij, zdravje NLB zelo slabo. "Pregledi bodo pokazali zelo visoke deleže nezdravega portfelja in s tem povezane potrebe po velikih dodatnih slabitvah in dokapitalizaciji," je dejal.

Bolj optimističen pa je, kar se tiče tekočega poslovanja. Kot pravi, so pozitivne premike naredili že pri tekočem rezultatu: "Še zelo veliko pa moramo storiti, da ga obrnemo v pozitivno smer. Govorim o rezultatu pred rezervacijami oz. rezultatu ob normalnem obsegu rezervacij."

Komentarjev 6
  • astibo8020 14:59 12.december 2013.

    Za bančnike in njihove politične botre, bi ga moralo biti konec.

  • ac-dc 21:42 05.december 2013.

    Nič več? Žal je to že mnogo prepozno.

  • ac-dc 21:41 05.december 2013.

    Mogoče bo pa kmalu konec tvojega pametovanja... ne vem zakaj, ampak ta ksiht me že sam po sebi dela živčnega, s tako izjavo pa še bolj.