Slovenija
32 ogledov

Medtem bo pa treba rešiti spor

Harij Furlan (Foto: Finance) Žurnal24 main
Harij Furlan bo organizirani kriminal zdaj preganjal na tožilstvu.

O tem, kdo od dveh tožilcev, ki se potegujeta za službo, bo v prihodnje vodil specializirano tožilstvo, bo najverjetneje odločalo še upravno sodišče. Potem ko je državnotožilski svet (DTS) včeraj na ta položaj ustoličil Harija Furlana, trenutnega šefa policijskega Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU), bo njegovo imenovanje verjetno z upravnim sporom izpodbijala Furlanova protikandidatka Blanka Žgajnar.

Furlana predlagal Zalar

“Nad izbiro DTS nisem presenečena in sem jo tudi pričakovala. Navsezadnje so tudi spremembe zakona o tožilstvu šle v tej smeri,” pravi Žgajnarjeva, dosedanja šefinja tožilcev za pregon organiziranega kriminala. Na DTS še niso pojasnili, s čim jih je Furlan prepričal na včerajšnji seji, kjer sta svoj program vodenja tožilstva za pregon organiziranega in gospodarskega kriminala sicer obširno predstavila oba kandidata za vodjo.

Vrača se še bivša

Furlan naj bi odločitev DTS pričakal v pisarni novega šefa, generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja. Sam se zaveda, da mu bo ob prihodu v novo službo najtežje najti primerne tožilce in druge sodelavce, ki bi pod njegovim vodstvom delali. “Si pa želim dobrega sodelovanja tako z vsemi državnimi tožilci kot s policijo,” dodaja Furlan. Z njim pa se na tožilstvo, v Fišerjev urad, vrača kriminalistična inšpektorica, domnevno ena od Furlanovih tesnih sodelavk, ki je delo na tožilstvu zamenjala predlani za službo na NPU, ko je tam šef postal Furlan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.