Slovenija
62 ogledov

Medved ogroža prebivalce Loškega Potoka

Fotografija je simbolična. Shutterstock
V občini Loški Potok že več dni zapored opažajo medveda. Obveščen je bil Zavod za gozdove.

Medveda, ki ogroža varnost ljudi, so opazili v vasi Podplanina. O dogodku je bil obveščen član Intervencijske skupine za hitro ukrepanje v primeru ogrožanja življenja ljudi in premoženja po velikih zvereh. Na odgovore, kako bodo ukrepali in koliko časa se medved sprehaja po Podplanini, še čakamo.

Javnost je sicer močno razburil nedavni odstrel medvedke z mladičkoma, ki je predstavljala resno grožnjo za varnost in življenje ljudi. Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice je zato že zahtevalo strokovni nadzor nad delovanjem Zavoda za gozdove Slovenije in Agencije RS za okolje.

Komentarjev 1
  • graff 14:42 08.avgust 2012.

    Medvedov je v SLO 300% več kot pred 15 leti. Na Dolenjskem, ne samo Loška Dolina, tudi drugi kraji, Trava, Srednja Vas in Draga, tam si domačini, kar jih je še ostalo, ponoči ne sploh ne upajo več hoditi naokoli, ...prikaži veči, saj se medvedje sprehajo vsepovsod, tudi po po vaseh . Resda iščejo hrano, a ne zaradi posega človeka v okolje, v vasi Trava (občina Loški potok) je samo še 20% tistega prebivalstva , ki je tam živelo pred 40 leti, pa ni bilo toliko medvedov, ampak zaradi tega, ker so se namnožili člez vsako normalno in sprejemljivo mejo.Predlagam, da se poleg medvedje selekcije izvrši tudi higienski odstrel raznih ljubljanskih društev, od tistega za zaščito ptic (volovja reber.veterne elektrarne) do slednjega, ki iz ljubljanskega barja, greni življenje ogroženinm ljudem in otrokom, govorim o:Društvu za osvoboditev živali in njihove pravice .