Slovenija
11932 ogledov

Medvode pod vodo, zaprta državna cesta

Medvode, poplave
1/2
fb Občina Medvode Medvode, fotografirano 4. avgusta 2023.
Medvode so pod vodo, poplavljali sta tako reka Sora kot reka Sava. Tako hudih poplav, kot so nam povedali domačini, v tem mestu še ni bilo. Zaprta je državna cesta Ljubljana-Kranj.

Od 10. ure naprej je zaprta državna cesta Ljubljana-Kranj. Zapora je vzpostavljena na mostu čez reko Soro (v smeri proti Kranj od križišča pri SPARu naprej vožnja ni mogoča, v smeri proti Ljubljani je zapora vzpostavljena Na klancu). Obvoz ni urejen.

Že prej so zaprli ceste v središču Medvod (okolica Donita, Cesta komandanta Staneta, Seškova ulica, Medvoška cesta do nogometnega igrišča), ker so poplavljene. Prebivalce tega dela so evakuirali v Športno dvorano Medvode. Prav tako so nedostopni predeli v Polhograjcih, še posebej dolina Ločnice.

Nivo reke Sore je stabilen, reka Sava pa še vedno narašča. Vse radovedneže je civilna zaščita zaprosila, naj ostanejo doma in ne odhajajo na poplavljena območja, saj se s tem spravljajo v nevarnost.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.