Slovenija
27853 ogledov

Grozljive razmere v Medvodah

poplave
1/22
Saša Despot Poplava v Medvodah.
Na območju celotne občine Medvode so meteorne vode in vodotoki zalili več objektov in območij. Sprožili so se tudi zemeljski plazovi. Promet na cestah je otežen, cesta doline Ločnice je zaprta, odprta pa je cesta preko Katarine.

V Medvodah sta bregove prestopili tako reka Sora kot reka Sava. Okoli 9. ure so bile poplavljene številne ceste v središču Medvod (okolica Donita, Cesta komandanta Staneta, Seškova ulica, Medvoška cesta do nogometnega igrišča). Prebivalce tega dela so evakuirali v Športno dvorano Medvode.

Prav tako so nedostopni predeli v Polhograjcih, še posebej so v sporočilu za javnost izpostavili hude razmere v dolini Ločnice. Nivo reke Sore je bil okoli 9. ure stabilen, reka Sava pa še vedno narašča.

Medvode, poplave | Avtor: Bralka Poplavljeno nogometno igrišče v Medvodah, razlila se je reka Sora, posneto 4. avgusta 2023. Bralka

Aktiviran je bil štab Civilne zaščite, ki pa se je zaradi nevarnosti umaknil v športno dvorano Medvode. Na terenu so gasilske enote ter druge intervencijske službe. Z območja doline Ločnice (Sora od 49 do 51a - »Sorški gaji«) so že zelo zgodaj zjutraj evakuirali občane.

Na FB Občine Medvode so pozvali občane, naj, če to ni nujno, ne zapuščajo domov in naj se umaknejo v višja nadstropja. V Zbirnem centru Medvode so na voljo vreče s peskom (10 vreč na objekt).

Medvode, poplave | Avtor: fb Občina Medvode Grozljive razmere v dolini Ločnice, občina Medvode. fb Občina Medvode

 

poplave | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Malo pred 7. uro je v Medvodah in vasi Sora zatulila sirena za nevarnost, na občane pa so preko občinske spletne strani naslovili prošnjo, naj ostanejo doma, se umaknejo proč od vode, naj se ne vozijo z vozili v vodo. Zaradi blatnih razmer so razmere nevarne.
poplave | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Zaprta dva mostova, zaprta tudi občinska stavba, ...

Sora in Sava sta poplavili središče Medvod. Most čez reko Soro (pri lokalu Štiri mačke) in novi most oziroma brv Medvoški lok (čez reko Savo) sta zaprta. Knjižnica Medvode, stavba Občine Medvode in Krajevni urad Medvode so zaprti. Izogibajte se brežin rek in potokov. Točka evakuacije za vse, ki ne morejo ostati v domovih, je Športna dvorana Medvode, so sporočili iz Civilne zaščite Medvode.

dezurni@styria-media.si

Poplave Škofja Loka Foto in video Slovenija Alarmantno: velik del Slovenije že pod vodo, sirene tulijo Zemeljski plaz Slovenija Mesto trenutno odrezano od ostale Slovenije
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.