Slovenija
38002 ogledov

Mesto trenutno odrezano od ostale Slovenije

zemeljski plaz, Podljubelj, občina Tržič PU Kranj
Zaradi močnega deževja, ki v nekaterih delih Slovenije od četrtka zvečer povzroča nevšečnosti, so vso noč na delu številne gasilske ekipe.

Po poročanju uprave za zaščito in reševanje so v zadnjih 12 urah zabeležili več kot 1.000 dogodkov, na pomoč ljudem pa so priskočili gasilci iz 168 gasilskih enot. Iz treh kampov so morali evakuirati ljudi.

Gasilci so ponoči predvsem prečrpavali vodo iz poplavljenih objektov, zaščitili več plazov, izpod mostov odstranjevali naplavine in reševali potopljena vozila iz poplavljenih vozišč, so navedli v poročilu Uprave RS za zaščito in reševanje.

Kot so zapisali, so zabeležili 1039 dogodkov, in sicer v regijskih centrih Celje, Kranj, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica, Postojna, Ptuj in Slovenj Gradec.

Evakuirali stanovalce, Žiri so trenutno odrezane

Na Severnoprimorskem je bilo največ težav na Tolminskem in Idrijsko-cerkljanskem, meteorne vode pa so, kot je za Radio Slovenija povedal regijski poveljnik civilne zaščite Samo Kosmač, zalivale hiše, sprožilo se je več plazov, ki so zasuli ceste, v Baški grapi so morali evakuirati stanovalce iz dveh hiš.

Žiri pa so zaradi sproženih plazov odrezane od sveta, je za radio dejal vodja posredovanja Janez Tratnik.

Padavine so del države zajele že v četrtek zvečer in povzročile nekaj težav zlasti na Koroškem in Gorenjskem.

Po poročanju Agencije RS za okolje ob dolgotrajnih nalivih na Gorenjskem in Koroškem ter na območju Idrijskega, Škofjeloškega in Polhograjskega hribovja močno naraščajo in poplavljajo hudourniki in reke. V večjem obsegu že poplavljata Gradaščica in Poljanska Sora, izrazit poplavni val se bo na Savinji, Kamniški Bistrici in Gradaščici v naslednjih urah pomikal dolvodno.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • miho 07:24 04.avgust 2023.

    Meni je samo žal, da je pred leti zakon, ki bi zagotovil sredstva za poplavno varnost, padel na referendumu.

  • Avatar Leon
    Leon 07:06 04.avgust 2023.

    Novinar pejd na Koroško, da ne boš pisal tumarij v svojem stilu " nekaj težav je na Koroškem" !