Slovenija
5950 ogledov

Melania Trump dobila košarico

donald, melania trump Profimedias
Kandidatka Melanie Trump za veleposlanico zavrnila prihod v Slovenijo.

Kelly Roberts, kandidatka za veleposlanico v Sloveniji - pri njeni izbiri je sodelovala ameriška prva dama Melania Trump, je odstopila od kandidature, poroča portal Politico.

Trumpova želela žensko s poslovnimi izkušnjami

Robertsova še ni bila formalno predlagana, se je pa že začel proces njenega preverjanja za imenovanje. Kot navaja Politico pa je na začetku tega meseca in še pred začetkom procesa usposabljanja za veleposlanico poslala pismo o odstopu od kandidature. Robertsova naj bi sicer prva hotela v kako drugo državo, a je potem po vztrajanju Melanie Trump pristala na položaj v Sloveniji. Trumpova naj bi vztrajala pri tem, da bi položaj prevzela ženska s poslovnimi izkušnjami.

Razlog v spremembi premoženja?

Politico se pri poročanju sklicuje na neimenovane vire, izjave Robertsove niso dobili. Prav tako se na prošnjo za komentar niso odzvali v kabinetu Melanie Trump. Politico navaja, da naj bi Roberstova od od kandidature veleposlanico odstopila "zaradi vprašanj, povezanih z dezinvesticijo njenega premoženja".

Kot je poročal STA, ima Robertsova skupaj s soprogom od leta 1992 v lasti razkošen starinski hotel Mission Inn Hotel and Spa v kraju Riverside v Kaliforniji. Je podpredsednica hotela in vsakodnevno sodeluje pri njegovem upravljanju. Njen soprog Duane Roberts je pred nakupom hotela obogatel z izumom zamrznjenega burita.

Kelly Roberts velja za ugledno republikanko, ko je skupaj s soprogom Duaneom Robertsom republikanskim kandidatom in odborom prispevala več kot 1,2 milijona dolarjev. Oktobra lani pa je sama za Trumpovo kampanjo prispevala 50.000 dolarjev.

ZDA v Sloveniji trenutno zastopa karierni diplomat Brent Hartley, ki je bil ob imenovanju tretji človek urada za evropske in evrazijske zadeve v State Departmentu. Na položaju je od februarja 2015.

Veleposlanik Hartley deluje še naprej

Kot so za STA sporočili iz veleposlaništva ZDA v Ljubljani, opravljanje veleposlaniškega položaja tipično traja tri leta, vendar je glede dolžine mandata veliko odvisno od Bele hiše. Ta zaenkrat ni napovedala nobene menjave na veleposlaniškem mestu v Ljubljani, veleposlanik Hartley pa tudi ni zaprosil za skrajšanje mandata. "Še naprej je zelo počaščen, da deluje kot ameriški veleposlanik v Sloveniji," so še sporočili z veleposlaništva ZDA v Ljubljani, poroča STA.

Komentarjev 2
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 21:44 20.september 2017.

    Melanija je bila ob zmagi na EP v košarki tiho,kar pomeni,da se še vedno izdaja za jodlarko in si domišlja,da je modre krvi,tko,kot "naš" nori malar leta 1936??

  • mph 12:39 20.september 2017.

    Ni mi jasno, kaj imajo novinarčki tako proti Melaniji, kot, da združujejo v tem poklicu pri večini vsaj vs možne pregovorne negativnosti slovenskega naroda.