Slovenija
42 ogledov

Menedžer proti zdravniku

null Žurnal24 main
Volitve. Kampanja je v Izoli tako kakor na občinskih volitvah pred štirimi leti ostra in napeta.

V nedeljo bodo Izolani odločali o tem, ali bo občino naslednja štiri leta vodil Igor Kolenc ali Tomislav Klokočovnik. Volilna kampanja je v Izoli sicer dosegla svoj vrhunec – težke besede in medsebojna obtoževanja letijo z obeh strani. Iz obeh taborov so padale celo kazenske ovadbe zaradi domnevnih nepravilnosti z glasovnicami na volišču v Livadah.

Zdajšnjega župana Klokočovnika, ki se poteguje za drugi mandat, v drugem krogu poleg njegove stranke Izola je naša podpirajo SLS, NSi in Istrski demokratski zbor.

Njegovega protikandidata Kolenca poleg SD v drugem krogu podpirajo DeSUS, lista Združeni za Izolo, Oljka, Zares in Istra-Istria. Nevtralno stališče sta zavzeli stranki SDS in LDS.

*********************

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Igor Kolenc
Rodil se je leta 1959. Po končani srednji tehniški in pomorski šoli je šolanje nadaljeval na strojni fakulteti. Magistriral je na fakulteti za management. V Tomosu je bil direktor enega od Tomosovih podjetij, bil je generalni direktor podjetja v večinski lasti tujega koncerna. Je poročen in ima hčer.

Kaj menite o svojem protikandidatu in njegovem volilnem programu?
Kolikor vem, je uspešen kirurg. Kar se tiče županovanja, pa on ni izolski župan, ker ga v Izoli ni nikoli. Nima časa za ljudi in ne rešuje njihovih težav. Nad njegovim programom sem razočaran, saj se, namesto da bi prikazal, kaj bo ustvaril za Izolo, vseskozi obrača na teorije zarot in zamere iz prejšnjih let.

Ali menite, da je možno kakovostno opravljati več funkcij hkrati?
Ni možno. Za razvijanje zadev naprej se je treba občini čim bolj posvetiti. Ne razumem, kako se lahko kdo posveti dvema stvarema hkrati.

Na Obali je največ brezposelnosti ravno v Izoli. Kaj boste storili?
Ne smemo čakati, da potencialni vlagatelji pridejo k nam. Sami moramo ustvariti ustrezne možnosti in ponuditi vlagateljem potenciale, ki jih imamo. Izola ima velik potencial, saj so pod nami geotermalni izviri.

Mladi v Izoli opozarjajo, da nimajo kam iti na zabavo in druženje.
Skupaj z mladimi bo treba sesti in najti rešitev. Prostor pod Belvederjem je zdaj ukinjen. Z našim predlogom večnamenske dvorane bi lahko zelo pomagali mladim.

Kaj pa problem parkiranja?
Trend v svetu se je obrnil. Kriza dela svoje in marsikdo bo z dveh vozil prešel na enega. Treba je uvesti mestni in primestni promet s pravilno frekvenco, marsikdo bo to začel uporabljati. Veliko pa je tudi zapuščenih vozil.

***************************

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Tomislav Klokočovnik
Rodil se je 7. novembra 1956. Osnovno šolo in gimnazijo je obiskoval v Kopru. Leta 1982 je diplomiral na medicinski fakulteti v Padovi. Je poročen, ima dva otroka – sina in hčer. Od leta 1990 je zaposlen v kliničnem centru v Ljubljani kot specialist kirurg.

Kaj menite o svojem protikandidatu in njegovem volilnem programu?
Kot je razvidno iz Ajpesa, je neuspešen podjetnik. Torej: to je človek, ki išče službo. Ampak to me ne moti, bolj me moti, da ga podpirajo Breda Pečan in lokalni SD. Če bom izvoljen, ga bom z veseljem zaposlil, če bo našel tistih 3.500 delovnih mest, ki jih je obljubil.

Ali je možno kakovostno opravljati več funkcij hkrati?
Imate sposobne, manj sposobne in nesposobne ljudi. Gotovo ne bi bil sposoben voditi države, sem pa kirurg in bom to tudi ostal, ko ne bom več župan. Zdaj so ostali nedokončani projekti zaradi vnovičnih volitev, padca proračuna in izdajstev s strani izolske SD. Zato moram projekte dokončati.

Na Obali je največ brezposelnosti ravno v Izoli. Kaj boste storili?
Jaz sem že ogromno naredil. Delal sem za to, da je mesto urejeno, da ljudje pridejo, da se uredita ribištvo in turizem.

Mladi v Izoli opozarjajo, da nimajo kam na zabavo in druženje.
Shoto klub smo očistili in ga bomo opremili ter dali nazaj Shoto klubu oziroma društvom, ki se bodo prijavila na razpis.

Kaj pa problem parkiranja?
Garažna hiša se bo začela graditi naslednji mesec za pošto. Tam bomo dobili 500 parkirnih prostorov, danes smo jih že zarisali sto ob marini, na območju Argoline pa bo naslednji mesec urejenih še 500 parkirišč. Izola tako ne bo imela težav s parkiranjem.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.