Slovenija
2078 ogledov

Mercator bo stotim podelil po 200 evrov mesečno

Mercator Saša Despot
Poleg štipendije bodo podelili še več nagrad in štipendiste odpeljali na ekskurzijo.

Mercator za šolsko leto 2019/2020 razpisuje 100 kadrovskih štipendij za poklice prodajalec, pek, slaščičar, kuhar in mesar. Posamezna štipendija, prvo bodo izplačali septembra, bo znašala 200 evrov mesečno. Razpis bodo na spletni strani objavili 15. februarja. 

"Bodočim dijakom bomo na 13 izbranih srednjih šolah po vsej Sloveniji na informativnih dnevih predstavili možnosti za štipendiranje in zaposlitev v Mercatorju," pojasnjuje Tanja Durin iz Mercatorja. "Informativni dnevi za dijake bodo potekali ta petek, 15. februarja. Z mladimi, ki jih bo zanimal prejem štipendije, bomo izvedli tudi hitre pogovore."

"Gimnazija in srednja šola Kočevje tesno sodeluje z delodajalci, saj se zavedamo, da dijaki tako pridobijo uporabna in avtentična znanja."

Nataša Tekavec, koordinatorka študijske skupine za program trgovec na Gimnaziji in srednji šoli Kočevje

Manjka prodajalcev in mesarjev

Dodaja, da se kot največji zaposlovalec v Sloveniji soočajo s pomanjkanjem kadrov, pri čemer imajo največje potrebe za zaposlovanje prodajalcev in mesarjev. 

slovenija 25.10.13, evro, euro, denar, denar pada, kovanci, sparanje, banka, pri Socialni transferji Slovenija Plačilo vrtca, otroški dodatek in štipendije od 1. februarja po novem

Poleg štipendije, bodo za svoje štipendiste v Mercatorju pripravili tudi nagrado za odličen uspeh na koncu vsakega letnika, omogočili jim bodo podporo kariernega svetovalca ter zagotovili službo po zaključenem šolanju. Prav tako bodo dijaki pri njih lahko opravljali obvezno študijsko prakso, počitniško delo v obsegu najmanj sto ur letno ter ob koncu leta dobili darilo ter odšli strokovno ekskurzijo. Omogočiti jim nameravajo tudi možnost nadaljnjega študija ob delu. 

"Verjamemo, da je trgovina za mlade privlačna panoga, saj zajema inovativne pristope, raznoliko delo in nenehen razvoj. Mladim, ki se odločajo za poklice in jih bomo v trgovini potrebovali v prihodnosti, želimo z razpisanimi kadrovskimi štipendijami omogočiti nemoteno in kakovostno šolanje, po zaključku izobraževanja pa takojšnjo zaposlitev in nove priložnosti za razvoj karier."

Gregor Rajšp, direktor sektorja Menedžment človeških virov in organizacije

Mercator bo sodeloval na informativnih dnevih srednjih šol Biotehniški center Naklo, Ekonomska in trgovska šola Brežice, Ekonomska šola Celje - Gimnazija in srednja šola, Gimnazija in srednja šola Kočevje, Srednja šola Domžale, Srednja trgovska šola Ljubljana, Šolski center Ptuj, Šolski center Velenje, Srednja trgovska šola Maribor, Šolski center Nova Gorica, Ekonomska šola Murska Sobota, IC Piramida Maribor, Šolski center Kranj in Srednja ekonomsko-poslovna šola Koper.

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.