Slovenija
31 ogledov

Mercator: "Ničesar nismo umikali!"

mlecni izdelki, jogurt, jogurti, Nik Rovan
"Zaradi pritiskov s strani Palestincev je Mercator, največja trgovska veriga v Sloveniji, s svojih polic umaknila izraelske izdelke, med drugim avokade in dateljne," poročajo izraelski mediji in dodajajo, da je morala slovenska veleposlanica v Jeruzalemu zaradi tega na zagovor na izraelsko zunanje ministrstvo.

Ob prihodu v Slovenijo naj bi na naše diplomate pritisnil tudi izraelski veleposlanik v Ljubljani.

Na zunanjem ministrstvu so seznanjeni s poročanjem nekaterih izraelskih medijev o domnevnem umiku nekaterih izraelskih izdelkov z Mercatorjevih polic. 

"O tem je bila ob robu običajnega predstavitvenega obiska v izraelskem zunanjem ministrstvu seznanjena tudi tamkajšnja slovenska veleposlanica," so nam sporočili in dodali: "Napovedi, da naj bi vprašanje ob prihodnjem obisku v Sloveniji - predvidoma naslednji teden - načel tudi veleposlanik Izraela, doslej nismo prejeli." 

Mercator: To ne drži!

Naši viri v Mercatorju zanikajo, da naj bi s polic metali izraelske izdelke. Gre za sezonske izdelke, pravijo: Ko je letina v neki državi boljša in se cene tam znižajo, jih bomo kupovali drugje. 

"Trditve o spremembi Mercatorjeve nabavne politike so neosnovane in neresnične. Mercator se v skladu z dobro poslovno prakso pri poslovanju prilagaja aktualnim tržnim razmeram, stalno išče optimalne nabavne vire in dobavitelje in spoštuje uredbe o navedbi porekla izdelkov," so nam sporočili iz najboljšega soseda.

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 7
  • Dixon 08:49 21.januar 2016.

    Izraelci se za izraelske izdelke bolj potrudijo, kot pa slovenska vlada za slovenske. Ni bilo nobenega pritiska, ko je mercator umikal slovenske dobavitelje. Čeprav je Agrokor obljubil, da tega ne bo počel, so slovenski dobavitelji prvi leteli...

  • wester62 15:53 20.januar 2016.

    kaj nam bodo zdaj še tile bebci diktirali kaj smemo in kaj ne. a nam ni že dovolj da evropa diktira kaj smemo in kaj ne ter nam pamet solijo. če jim kaj ni všeč naj ostanejo tam kjer so. ...prikaži več naši politiki pa si jajca praskajo in kimajo.idioti

  • novispenjac 15:16 20.januar 2016.

    Drži. Ampak kako naj ne bo človek agresiven pri svoji obrambi, če na tvojih 8,5 mio sonarodnjakov z vseh 4 strani pritiska 2 milijardi ljudi, ki te hoče ubiti? Sicer pa ne vem kake veze ima RS v zasebnem in ...prikaži več to hrvaškem podjetju. Po mojem je kolina naročila bojkot, ker ne uživa svinjskega mesa in ne mara židov...