Slovenija
8546 ogledov

Mercator se seli iz stolpnice na Dunajski

Mercator
Stavbo, kjer imajo sedež zdaj, bodo prodali.

Ljubljanski mestni svetniki so se lotili podrobnega prostorskega načrta za območje tovorne železniške postaje v Mostah.

Osnutek odloka, ki ga na željo Mercatorja pripravlja Ljubljanski urbanistični zavod, na območju med Letališko cesto in tovorno postajo v ljubljanskem BTC predvideva gradnjo Mercatorjevega logistično-distribucijskega centra in poslovne stavbe. Mercator se namerava tja preseliti iz stolpnice na Dunajski cesti, stavbo, v kateri imajo sedež sedaj, pa bodo po selitvi prodali.

Mercator bi v kotu Letališke ceste in Kajuhove ulice s poslovno stavbo gradil tudi manjšo trgovino in podzemno parkirno garažo.

Ob poslovni stavbi je vzporedno z Letališko cesto predvidena gradnja logistično-distribucijskega centra, nad katerim bi bila prav tako dovoljena ureditev poslovnih prostorov.

Poleg Mercatorja sta sicer na območju lastnika več nepremičnin še družbi Kompas Shop in Slovenske železnice (SŽ), ki skupaj z družbo BTC načrtujejo gradnjo intermodalnega logističnega centra.

Osnutek dokumenta med drugim predvideva tudi podaljšek Bratislavske ceste. Ta bo od križišča z Letališko cesto vodil mimo rezervoarjev Termoelektrarne toplarne Ljubljana in se priključil na Zaloško cesto.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • max 10:57 29.maj 2018.

    Letališka cesta je že tako polno zasedena (tovorna carina,logistična podjetja,obiskovalci btc-ja,zaposleni v coni, . . . ). Laho bi v načrt vključili samostojni uvoz in izvoz na obvoznico samo za tovorni promet.