Slovenija
21 ogledov

Merfin v stečaj

(Foto: null) Žurnal24 main
Merfin, prek katerega so menedžerji poskušali izpeljati menedžerski odkup Merkurja, gre po pisanju današnjega Dnevnika v stečaj.

Merfin, prek katerega so menedžerji poskušali izpeljati menedžerski odkup Merkurja, gre po pisanju današnjega Dnevnika v stečaj. Največji lastnik Merfina in njegov direktor Bine Kordež je v začetku aprila na ljubljansko okrožno sodišče vložil predlog za prisilno poravnavo, a po poročanju časnika ni do roka plačal 1.500 evrov predujma za začetek postopka, poleg tega pa ni predložil poročila pooblaščenega ocenjevalca vrednosti, s katerim bi dokazal verjetnost uspešnosti prisilne poravnave.

S tem so se po pisanju časnika uresničile napovedi, da je bil Kordežev predlog za prisilno poravnavo zgolj manever. Z njim je dosegel iztek enoletnega roka, v katerem bi lahko stečajni upravitelj izpodbijal nekatere sporne posle Merfina, kot je bilo na primer izplačilo dividend marca lani. Sodišče bo predlog za začetek postopka prisilne poravnave zavrglo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.