Slovenija
20 ogledov

Merijo svoje moči

Bojan Rajer in Marko Grandovec, občinska svetnika SMS in SD, z županovim delom n Žurnal24 main
Občinska seja. Župan ne odstopa od dnevnega reda. Svetniki se je bodo načeloma udeležili.

Župan Alojzij Kastelic je za jutri sklical občinsko sejo z enakim dnevnim redom kot za prejšnjo sredo. Takrat je 14 svetnikov sejo bojkotiralo, saj župan na dnevni red ni uvrstil zahtevanih točk. Ker pa so del odgovorov le prejeli, se bodo tokrat seje za dobro občanov verjetno udeležili, je pojasnil Marko Grandovec, zdajšnji predsedujoči programskega združenja svetnikov.

Gre za nagajanje
Kastelic je prepričan, da je do zdaj delal dobro, da je izvedel veliko projektov in da je Trebnje v času njegovega županovanja doseglo izreden razvoj. “Vendar pa ves mandat dobivam stvari pod noge,” je izpostavil. To, da se svetniki ne udeležijo seje, po njegovem vodi v norost. Prav tako ne razume, zakaj nekatere odloke tudi večkrat umaknejo z dnevnega reda. Glede 147 sklepov občinskega sveta, za katere so svetniki že na septembrski izredni seji zahtevali poročilo o realizaciji, pa je odgovoril, da gre za vsiljene in večinoma nesmiselne sklepe s strani opozicijske skupine.

13 svetnikov je v programskem združenju, imajo pa podporo še enega.

Gre za nestrokovnost
S tem pa se ne strinja Grandovec. “Vedno smo poskušali dati utemeljitve, zakaj določeni sklepi niso sprejeti. Nismo bili samo proti, ampak smo povedali, s čim se ne strinjamo, kaj predlagamo drugače in zakaj,” je pojasnil in dodal, da so nekatere izmed teh 147 sklepov podprli tudi svetniki, ki niso v njihovem programskem združenju. “Nestrokovno pripravljenega gradiva, ki je v škodo občinskega proračuna in davkoplačevalskega denarja, mi ne želimo sprejeti. Zaradi tega so nekateri sklepi in predlogi sklepov vedno drugače formulirani, kot jih je formuliral župan,” je še pojasnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.