Slovenija
27 ogledov

Meršol ne bo odstopil

Mitja Meršol Anže Petkovšek
Meršol že "naredil črto" pod dogajanje pred 40 leti. Zaradi sodelovanja s SDV ne namerava odstopiti, stranka pa njegovo odločitev spoštuje.

Mitja Meršol, poslanec Pozitivne Slovenije, je dejal, da zaradi razkritega sodelovanja s Službo državne varnosti (SDV) ne bo odstopil. Dejal je, da "človek v svojem življenju počne marsikaj". O svojih dejanjih tudi vsak sam presoja "in tudi jaz sem že zdavnaj dal pod črto tisto, kar se je dogajalo pred 40 leti". Izpostavil je, da smo takrat živeli v drugi državi, v drugačnem sistemu in okoliščinah in da ob odhodu v London ni deloval proti državi, ampak za njo. Deloval je tako, da ni nikogar ogrožal. Meni, da je namen očitkov prikrivanje aktualnih afer s starimi zgodbami.

V stranki stojijo za njim

Po besedah Melite Župevc iz Pozitivne Slovenije, jim je Meršol odkrito pojasnil svoje delovanje v Londonu, odločitev o tem, kako naprej, so prepustili njemu in jo bodo zdaj tudi spoštovali.

Po njenem mnenju je "več kot očitno, da se začenja sezona političnega odpiranja arhivov". K temu naj bi pritrjevala tudi današnja odločitev vlade, da razreši direktorja Arhiva RS Dragana Matiča in na njegovo mesto imenuje Jožeta Dežmana.

Dejala je, da je vlada "očitno s figo v žepu" zatrjevala, da ne bo odpirala ideoloških vprašanj, sedaj pa se zgodbe z arhivi pojavljajo že na začetku njenega mandata. Ena poglavitnih nalog vlade bo po oceni Župevčeve brskanje po arhivih z namenom diskreditacije posameznikov.

Komentarjev 9
  • dragec 11:04 16.marec 2012.

    Predlagam odprtje vseh arhivov iz prejšnje Juge, izdelavo in javno objavo vseh tajnih agentov SDV, OS, KOS in .... Zelo dolgi seznam bi bil. Verjetno bi bili na seznamu prejšnji komunisti, sedanja desnica, prešnji miličniki, prejšnji Titovi mladinci, prejšnji teritorijalci, ...prikaži več prejšnji komunisti, sedanja levica, prejšnji direktorji, sedanji dobro stoječi upokojenci...

  • mrki 07:51 16.marec 2012.

    zakaj pa bi ? saj ga podpirajo "ZDRAVE" sile , NAŠE !? BILO KUDA UDBA SVUDA !

  • francek 06:51 16.marec 2012.

    SLAB IZGOVOR tov. MERŠOL !