Slovenija
564 ogledov

Mešane patrulje Slovenije, Hrvaške in Italije

policija Slovenija Profimedia
Notranji ministri Slovenije, Hrvaške in Italije so se danes na Brdu pri Kranju zavzeli za čimprejšnjo vzpostavitev trilateralnih mešanih policijskih patrulj.

"Zahodnobalkanska migracijska pot je še vedno aktivna, zato je naše intenzivno sodelovanje izjemnega pomena," je na novinarski konferenci poudaril notranji minister Boštjan Poklukar. Prepričan je, da so se italijansko-slovenske in slovensko-hrvaške mešane patrulje izkazale za učinkovito in odlično obliko sodelovanja, ki pa ga je po njegovem mnenju treba okrepiti.

"Ker je naš cilj vendarle tudi odpraviti nadzore na naših notranjih mejah, ki smo jih vzpostavili oktobra lani, smo se dogovorili, da kot alternativo tem ukrepom mešane patrulje okrepimo," je nadaljeval in naznanil, da so se države strinjale z uvedbo trilateralnih policijskih patrulj.

"Način takšnega patruljiranja bomo še določili na operativni ravni, zagotovo pa bo bistveno prispeval k upravljanju zunanje meje in posledično razbijanju kriminalnih združb," je prepričan Poklukar.

V luči tega je hrvaški notranji minister Davor Božinović predlagal srečanje šefov treh policij na Hrvaškem, da bi se dogovorili o operativnem sodelovanju trilateralnih mešanih patrulj.

Ministri si želijo, da bi patrulje začele delovati čim prej. "Nadzor na notranjih mejah velja do junija, zato bomo skušali trilateralne patrulje vzpostaviti do takrat in pregledati, ali bi te lahko bile alternativa nadzoru na notranjih mejah," je pojasnil italijanski notranji minister Matteo Piantedosi. Dodal je, da si želi čimprejšnje odprave kontrol na notranji meji med Slovenijo in Italijo.

Denar, evri, plača Slovenija Policisti predlagajo krepko višje globe za te prekrške

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Plavi-mil 08:07 22.marec 2024.

    Ne v stavbo na Litijski jihm naj namestijo, itak jo je DŠP kupila kar tako, zakaj že, aja, da je zapravila denar, zadosti je velika, nima parkirnega prostora, tako, da bodo ujeti tam, mi Slovenci jih bomo pa futrali , ...prikaži več, 2000 EUR na mesec, ravno zdaj je prišel ven razpis te nesposobne ptičje vlade za nakup , 50.000 tisoč SUPERG za to golazen, katero namensko uvaža ta ptičja vlada

  • LukaMB 18:58 21.marec 2024.

    Če smo pametni jih z avtobusi prepeljemo do Avstrije in Italije ali pa jih švercajmo v Nemčijo in tam naj ostanejo ali pa jih družno deportiramo v bogate muslimanske države, ki bi morale poskrbeti za svoje je tako? Zakaj jih ...prikaži več bogate muslimanske države pošiljajo v EU, zato ker je cilj, da se razmnožijo v EU in da islam prevlada, da se vkoreninijo v vse pore in ko bodo močnejši smo ga nasrkali. Cilj je vedno bil in ostal isti pri teh muslijih in šiptarjih, imajo močen lobi.

  • atamama 18:51 21.marec 2024.

    Aha, torej bomo še ob meji z Italijo postavili migrantski center.