Slovenija
36 ogledov

Mesar toži Vurs za milijon evrov

Mesnica podjetja Meso izdelki Jožef Fingušt s Pragerskega, ki toži Vurs. (Foto: Žurnal24 main
Fingušt. Ker menijo, da je Vurs napačno opozoril javnost o slabem mesu, ga tožijo za škodo.

Podjetje Meso izdelki Jožef Fingušt toži Veterinarsko upravo RS (Vurs) za milijon evrov. Septembra 2002 je Vurs pod vodstvom tedanjega direktorja Zorana Kovača opozoril javnost, da so njihovi izdelki oporečni. Oktobra so v Vursu ugotovili, da so izdelki neoporečni, zato so podjetje znova vpisali v svoj register. V podjetju so ves čas trdili, da izdelki niso bili oporečni in da so inšpektorji ugotovili le določene nepravilnosti pri notranjem nadzoru.

Podatki. Čisti prihodki od prodaje so se podjetju Meso izdelki Jožef Fingušt po objavah v medijih o oporečnosti zmanjšali. Leta 2001 se imeli 3.825.960 evrov čistih prihodkov od prodaje, leta 2002 3.201.251, leta 2003 pa jim je prodaja padla na 1.876.932.

Varovali zdravje ljudi
“Tožbeni zahtevek uveljavlja tožeča stranka z naslova škode, ki naj bi jo utrpela v letu 2002 zaradi poročanja Vursa glede oporečnosti izdelkov in ponarejanja uradnih listin,” je pojasnil tiskovni predstavnik Vursa Matjaž Emeršič. “Po navedbah tožeče stranke je bilo poročanje Vursa neprimerno, ker je bila tožeča stranka prikazana kot mesar, ki prodaja oporečno meso,” je dejal. Na Vursu pravijo, da je bila začasna prepoved proizvodnje in prometa v skladu z zakonoma o veterinarstvu in o zdravstveni ustreznosti živil odrejena za čas, dokler se ni ugotovila zdravstvena ustreznost živil. Javnost pa so obvestili, ker morajo v skladu z zakonodajo zavarovati zdravje ljudi.

“Zadeva je v predkazenskem postopku, zato ne dajemo nobenih izjav,” je bil včeraj skop Jožef Fingušt.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.