Slovenija
122 ogledov

Mesarski most v ključavnicah

mesarski most, ključavnice
1/6
Žurnal24 main
Mesarski most je dobil novo znamenitost - zaljubljenci na njem obešajo ključavnice z ljubezenskimi sporočili.

Desetega julija je ljubljanski župan odprl Mesarski most, ki je kmalu dobil svojo posebnost. Jeklene vrvi na tej brvi so namreč kmalu začele krasiti ključavnice, na katerih so vgravirana imena zaljubljencev. Mimoidoči sprehajalci so o tej ideji izrazili pozitivno mnenje.

"Zelo zanimivo in izvirno. Prvič vidiva kaj takega. S tem pari verjetno 'zaklenejo' svojo ljubezen," je povedal angleški par srednjih let, ki je Ljubljano obiskal prvič. Morda je to res unikat v Evropi, so se pa svojevrstnega izkazovanja ljubezni očitno na drugih celinah domislili že prej. Skupinici turistov iz Tajvana omenjena praksa ni tuja: "To smo videli že ob obisku Japonske in Kitajske. Iz izkušenj lahko povemo, da stvar kmalu uide nadzoru. Boste videli, da bo most kmalu premajhen za vse ključavnice oziroma zaljubljence."

"Kaj pa Povodni mož?"
Sestavni del mostu so skulpture akademskega kiparja Jakova Brdarja. Na Petkovškovem nabrežju se bohoti bronasti kip Prometeja. "Proti ljubezenskim ključavnicam nimam nič. Očitno gre za prostor, kjer se bo na tak način komuniciralo. Sicer pa Jakova Brdarja poznam in mislim, da so ti kipi lepa obogatitev mostu. Bilo pa bi zanimivo, glede na to, da smo na Ljubljanici, da bi most krasil recimo kip Povodnega moža oziroma vsaj neke stvari, ki se vežejo na mesto Ljubljana," je povedal občan France Vurnik in hudomušno dodal, da so tla na robu mostu verjetno steklena zato, da potniki na čolnih reke Ljubljanice od spodaj lahko kukajo pod krila deklet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.