Slovenija
3 ogledov

Mesec dni le po polovici avtoceste

Sodišče v Beogradu je člane tako imenovane "cestne mafije" obtožilo na skupno 13 Žurnal24 main
Zaradi načrtovanih zaključnih del bo na odseku pomurske avtoceste med Senarsko in Sv. Jurijem ob Ščavnici mesec dni oviran promet. SCT bo položil manjkajočo obrabno plast asfalta.

V prvi fazi, predvidoma do 20. septembra, bo zaradi del zaprto smerno vozišče proti Murski Soboti, promet pa bo v dolžini skoraj štiri kilometre potekal dvosmerno po drugem smernem vozišču tudi skozi predor in pokriti vkop Cenkova. V drugi fazi bo izvajalec, prav tako v dveh tednih, opravil zaključna dela še na smernem vozišču proti Mariboru, promet pa bo predvidoma do četrtega oktobra potekal dvosmerno po drugi polovici avtoceste.

DARS d.d. je že lani konec oktobra, ko je predal prometu odsek med Lenartom oz. Spodnjo Senarsko in Vučjo vasjo ter s tem tudi celotno pomursko avtocesto napovedal, da bo izvajalec del, SCT d.d., zaradi predvidenega dodatnega posedka na trasi avtoceste zgornjo, tako imenovano fino plast asfalta v dolžini približno tri kilometre položil pozneje.

Od predaje prometu odseka med Lenartom oz. Spodnjo Senarsko in Vučjo vasjo 30. oktobra lani je bil torej na delu vozišča, v bližin predora in pokritega vkopa Cenkova, le tako imenovani grobi asfalt. Izvajalec, SCT d.d., bo sedaj položil še tako imenovani fini asfalt in z obrabno plastjo na samem vozišču izravnal tudi neravnine, ki so se od predaje prometu pojavile zaradi posedkov.

Zadnja poročila monitoringa so pokazala, da so posedki tal konsolidirani in da so nastopili pogoji za vgraditev obrabno zaporne plasti, ki bo položena predvidoma v štirih tednih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.