Slovenija
345 ogledov

Mesec pred kongresom pričakuje kritike na račun dela v vladi

Levica Anže Petkovšek NK na kateri je Luka Mesec predstavil spletni monitor izvajanja ukrepov Levice iz koalicijskega sporazuma.
Mesec pred kongresom pričakuje kritike na račun dela v vladi

Luka Mesec, ki se v stranki podaja po nov mandat, zatrjuje, da napetosti pred kongresom ni, pričakuje pa kakšno kritiko na račun dela stranke v vladi. Članom bo dal jasno zavezo, da se bodo osredotočili na združevanje "aktivističnega in vladnega dela", je napovedal.

Na šestem rednem kongresu Levice bodo člani stranke potegnili črto pod prvo leto dela v vladi, je pred začetkom kongresa dejal Mesec, ki sicer ocenjuje, da so pri svojem delu uspešni. Prepričan je, da je stranki, ki bo prihodnje leto obeležila desetletnico parlamentarnega delovanja, lani pa je prvič vstopila v vladno koalicijo, večino stvari, ki so si jih zadali, uspelo "spraviti ne samo na dnevni red, ampak v aktivno politiko vlade".

Luka Mesec | Avtor: Flickr/Vlada RS Flickr/Vlada RS

Mesec še zadnjič po mandat na čelu stranke

Pričakuje, da bodo na kongresu začeli razpravo o tem, kako izpolniti dane obljube. "Imamo zelo jasen mandat volivcev, nosimo tri zelo zahtevne resorje in če želimo uspeti, se moramo v naslednjih treh letih dokazati," je poudaril. Sam se sicer še zadnjič podaja po mandat na čelu stranke, njegov cilj za prihodnji dve leti pa je stranko pripraviti na novo vodstvo.

Ob pozivih dela članstva o premiku na sredino in pozivih k repozicioniranju na levo Mesec danes pričakuje tudi kakšno kritiko na račun dela stranke v vladi. Kot pravi, se lahko deloma z njimi tudi strinja, predvsem v delu, da bi morali v Levici bolje združevati aktivistični in vladni del. Zato bo novoizvoljeni svet stranke po kongresu nemudoma začel razpravo, kako to doseči, je še pred kongresom napovedal Mesec, ki bo članstvo nagovoril v nadaljevanju kongresa.

Na za javnost odprtem delu kongresa bodo sicer med drugim začeli volitve neposredno voljenega 25-članskega sveta, ki bodo nato potekale na daljavo in bodo potrjene v sedmih dneh z možnostjo podaljšanja za dodatnih sedem dni, če kvorum ne bi bil izpolnjen. Svet stranke bo nato na ustanovni seji izvolil izvršni odbor ter koordinatorja in namestnika koordinatorja. Mesec je že napovedal, da se bo podal še po zadnji mandat na čelu stranke, morebitni protikandidati pa do zdaj niso znani.

dopolnilno zdravstveno zavarovanje Slovenija Tega Golob in Mesec nočeta dati upokojencem Luka Mesec Slovenija Koliko somišljenikov ima Kordiš? Mesec: "To bo pokazal kongres"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • norigolobizem 14:25 03.junij 2023.

    a se tresejo gate...in prav je tako

  • Soljatar 13:54 03.junij 2023.

    ta Mesec se je postaral za 20 let odkar je v politiki, Golob pa v enem letu za 5...očitno imajo bolj slabe gene te levičarji, zgledajo švoh in nevzdržljivi.