Slovenija
20 ogledov

Mesić: Preprosto nesprejemljivo

mesic_epa_1710_t Žurnal24 main
Hrvaški predsednik Stipe Mesić je ocenil, da prenehanje slovenskega dela mešane komisije "ni pametna poteza". "Slovenija je s tem izgubila verodostojnost", je prepričan.
"Če Slovenija trdi, da je za pogovore, potem je zagotovo priložnost za pogajanja tudi v komisijah," je dejal hrvaški predsednik Stipe Mesić. "Za povrhu, na kakšen način naj se pogajamo s Slovenijo, če je njihov parlament odločil, da je državna meja na hrvaški obali," je še dodal in poudaril, da je to "preprosto nesprejemljivo".

"Če bi sprejeli tisto, kar Slovenci zahtevajo, bi se moral tisti, ki bi se hotel kopati v Piranskem zalivu, odpraviti v Slovenijo na morje," je pojasnil Mesić. Poudaril je, da Hrvaška zahteva enako, kot je zahtevala tudi Slovenija glede urejanja nerešenih vprašanj v času osamosvojitve dveh držav. "Slovenci so takrat govorili izključno o mednarodnem pravu in konvencijah. Oni so se temu odpovedali, mi pa se držimo načel," je še novinarjem v Zaboku dejal Mesić.

Slovenska vlada je na četrtkovi seji obravnavala poročilo slovenskega dela mešane komisije mednarodnopravnih strokovnjakov za slovensko-hrvaško mejo in odločila, da slovenski del komisije preneha delovati.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.