Slovenija
95 ogledov

Messi razveselil malega Reneja

lionel messi EPA
Mali Rene, za katerega je Slovenija zbirala denar, da bi mu lahko rešili nogico, je minuli teden dobil najlepše darilo.

Rene je te dni najsrečnejši deček na svetu. Iz Barcelone je zanj prispel poseben paket, v katerem je bil dres s podpisom Lionela Messija in še veliko daril Messijeve fundacije. Njegova mamica Amela Talić je na Facebooku zapisala, da je Rene navdušen. Rene si je v začetku meseca na Nou Campu tudi ogledal tekmo Barcelone. 

Rene, ki mu je bila postavljena diagnoza fibularna hemiemlia, je prestal več operacij, po katerih pa je rezultat odličen. "Nogici sta enako dolgi, ravni, koleno in gleženj gibljiva," je zapisala njegova mama. "Dosegli smo cilj in še eno majhno zmago na našem maratonu fibularne hemimelie." Kot je še dodala mama, je tudi od slovenske stroke vendarle dočakala potrditev, da je bila njena odločitev, da za sina poišče drugo možnost, pravilna.

Slovenski zdravniki so za Reneja predlagali amputacijo. Mama se s predlaganim ni strinjala. Med iskanjem druge možnosti je našla ameriškega kirurga dr. Drora Paleyja, ki je dečka kasneje tudi operiral. 

 

 

Komentarjev 4
  • Papaja Popi 09:10 19.april 2016.

    In naši bedasti doktorji so mu hoteli amputirati nogo ! ! ! ! ! ! ! !

  • Avatar Leon
    Leon 08:31 19.april 2016.

    Zgodba z srečnim koncem za malega Reneja po zaslugi pobudnika A Kanala in Slovencev ,ki jim ni vseeno za prihodnje rodove Slovencev. Kako si jara gospoda predstavlja novi rod Slovencev ? Brez nog in rok ,ker varčujejo na otrocih ? ...prikaži več? Kaj ko bi njim odrezali glave,zaradi takšnega odnosa do ljudi ! Prava sramota, da takšni zdravniki še naprej opravljajo svojo raboto.

  • Jagijagi1 07:06 19.april 2016.

    Kdo kadidira za zdravniško zbornico: Kalanka in Možina!To sta dva izmečka! Cmerar kako dovoliš to svinjarijo!?