Slovenija
20 ogledov

Mesto na ulici tokrat z Magnificom

1/3
Žurnal24 main
Grosuplje. 17. in 18. junija bo potekal festival Mesto na ulici. Nastopal bo tudi Magnifico Balcountry Quartet. V okviru festivala tudi foto natečaj.

V četrtek dopoldne bo Lutkovno gledališče Ljubljana odigralo zgodbo Hansa Christiana Andersena Pošteni vedno zmaga, če mu le kak pes pomaga. Trije klovni bodo pripeljali na oder trikolo z velikim zabojem. Iz zaboja bo nastal mali oder, na katerem bodo oživele ročne lutke.

Nekaj utrinkov z lanskoletnega festivala si lahko ogledate v galeriji.

Sledil bo nastop folklorne skupine Rege, nato pa prikaz hip-hopa in showdanca grosupeljskega Plesnega kluba Tina. Zavod Sploh bo odigral Sonce in sončice po vsem svetu. Do popoldneva se bo zvrstilo kar nekaj dogodkov, popoldne pa bo obiskovalce razveselila še klovnovska predstava Klovnbufova vesela karavana Smej se. Zvečer bo na ulice prišla Šola uličnega gledališča s predstavo Mesto.

Zaključek dneva z Magnificom
Največji dogodek pa bo zvečer, ko bo Kolodvorsko ulico obiskal Magnifico Balcountry Quartet. Gre za akustično različico Magnificovih največjih uspešnic. Ravno zdaj se odpravlja na turnejo po Sloveniji. Balcountry Quartet poleg
Magnifica sestavljajo mojstri Robert Pikl na kitari, Anže Langus Dagi na kontrabasu in Schatz! na bobnih.

Več o festivalu Mesto na ulici si lahko preberete na tej povezavi.

V petek bo festival potekal v popoldanskih urah. Po dveh otroških predstavah bo sledil nastop Teatra Kult, zvečer bo Gledališče Ane Monro prikazalo predstavo Kletka, festival pa bodo zaključili Big Band Dom in Nina Strnad.
Izkažite se s fotografijo
Festival bo spremljal tudi fotografski natečaj, na katerem lahko sodelujejo ljubiteljski in poklicni fotografi. Vsak avtor lahko sodeluje z največ petimi fotografijami v barvni ali črno-beli tehniki, ki bodo nastale v okviru festivala Mesto na ulici 17. in 18. junija 2010.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.