Slovenija
0 ogledov

Meteorna voda spodkopala cesto

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Dežuje po večjem delu Slovenije, ponekod se tudi danes pojavljajo težave. V Škofji Loki je zalilo skladiščne prostore Alpetourja, na Šenturški Gori je voda spodkopala cesto.
 

Dež, plohe, nevihte

Delno zjasnitev lahko pričakujemo v soboto dopoldne. V petek bo občasno spet deževalo, delno bodo plohe in posamezne nevihte. Kakšno bo vreme, pa spremljajte na vreme.net.

Težave se nadaljujejo
V jutranjih urah je do poplavljanja zaradi zamašenih odtokov, jaškov in prepustov prišlo v Škofji Loki, Cerkljah in Ljubljani. V Škofji Loki je voda zalila skladiščne prostore podjetja Alpetour. Meteorna voda je spodkopala cesto na Šenturški Gori v Občini Cerklje.

Nemirna noč
Zaradi obilnih padavin in ceste v rekonstrukciji je v Medvodah meteorna voda vdrla v stanovanjski objekt. Posredovali so gasilci, ki so vodo izčrpali in preprečili nadaljnje vdiranje. V naselju Dobrovlje v Občini Braslovče pa so zaradi udara strele poginili trije biki. Posredovali so gasilci in dežurni higienik, ki je mrtve živali odstranil. Na območju Kozjega, Lesičnega in Buč je neurje s točo, močnimi nalivi in vetrom povzročilo veliko škode na infrastrukturi, vinogradih in poljščinah.

Radarska slika padavin ob 12.20. © Arso

 


 

Pošljite nam fotografije!

Če imate posnetke posledic neurij, pošljite fotografije na mobilno številko ali elektronski naslov naveza@zurnal24.si. Mobilna številka za pošiljanje SMS-ov ali MMS-ov s slikami: 4224. Pred besedilo oziroma v polje Zadeva vpišite ključno besedo NAVEZA. Za fotografijo vam bomo plačali 20 evrov, če jo bomo objavili v časniku Žurnal24 ali tedniku Žurnal. Fotografije, objavljene na spletni strani, se ne honorirajo.

Dopoldne še nevihte
Deževje je zajelo praktično vso Slovenijo, največ padavin pa je bilo na Primorskem, Notranjskem, spodnjem Štajerskem in na ljubljanskem območju. Za danes nam meteorologi napovedujejo spremenljivo do pretežno oblačno vreme s padavinami, dopoldne bodo še nevihte. Čez dan bo občasno deževalo, v južni in zahodni Sloveniji bo tudi grmelo. Kljub kislemu vremenu padavine ne bodo tako hude kot včeraj.

Včeraj smrtna žrtev
Včeraj so obilne padavine povzročale številne nevšečnosti. Najbolj tragično je bilo v Žireh, kjer je 64-letna ženska padla v narasli vodotok in umrla. Gorenjsko so tudi ponoči pestili močni nalivi in grmenje. Na Pokljuki so ostali brez elektrike, v okolici Škofje Loke pa je na cesto padlo kamenje. Meteorna voda je zalila številne kleti. Veliko škode je neurje povzročilo v Občini Podčetrtek. V naselju Golobinjek je veter odkril ostrešja treh stanovanjskih hiš in štirih gospodarskih poslopij. S pomočjo gasilcev so domačini ostrešja začasno pokrili.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.