Slovenija
52 ogledov

Meteorna voda že ogroža življenja

Idrija Prometno-informacijski center
Iz Kobarida poročajo o številnih težavah ...

"Akumulirana meteorna voda na Stresovi ulici v Kobaridu ogroža stanovalce," so ob 16.21 sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje.

Iz Kobarida sicer poročajo o številnih težavah, voda zaliva kleti, hodnike in tudi cele stanovanjske hiše, veter pa odkriva tudi strehe. Veliko težav imajo trenutno tudi na tolminskem in idrijskem, kjer veter prav tako odkriva strehe, borijo se tudi s poplavami. 

 

Agencija RS za okolje je ob 18.00 izdala opozorilo, da imajo reke na zahodu države večinoma ustaljene pretoke: "Ponovno nekoliko naraščajo reke v zgornjem Posočju in na območju Bohinja. Do sredine noči lahko reke na zahodu ponovno nekoliko porastejo, v drugem delu noči pa pričakujemo poraste predvsem manjših rek v vzhodnem delu države. Možna so manjša razlitja ob rekah." 

Ob močnejših nalivih lahko ponoči porastejo in poplavijo manjše reke in hudourniki v večjem delu države. Opozorilne pretoke pa v tem trenutku presega Soča s pritoki v zgornjem toku, Sava Bohinjka s pritoki, Vipava s kraškimi pritoki ter Kolpa v zgornjem in srednjem toku. 

Napovedujejo, da bo bo še naprej pihal močan jugozahodni veter s hitrostjo okrog 80 km/h, ob morju pa okrepljen jugo.

Preberite še:

 - Nevšečnosti se bodo nadaljevale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.