Slovenija
52914 ogledov

Meteorologi so si premislili: Nič ne bo od vremena, ki so ga napovedovali

sneg
1/5
Saša Despot
Meteorološki izračuni so se v zadnjih 48. urah precej premešali, poudarjajo.

"Ohladitev bo precej šibkejša, kot je sprva kazalo, posledično bo sobota oblačna in deževna, meja sneženja pa se bo čez dan in popoldan gibala nad okoli 800 m nadmorske višine. Proti nižinah se bo spustila šele v noči na nedeljo. Takrat bodo padavine že slabele, zato kakšne omembe vredne snežne odeje po nižinah ni pričakovati," poudarjajo vremenarji portala neurje.si.

V nedeljo bo oblačno, občasno bo ponekod naletaval sneg. Temperature bodo med -1 in 2 °C.

Meja sneženja bo zaradi višjih temperatur precej višja, večji del dneva med 700 in 1000 m nadmorske višine in se bo do nižin večinoma spustila šele proti nedeljskemu jutru, a padavin ne bo prav veliko.

Bo pa jutri zjutraj kljub temu hladno, popoldanske temperature bodo večinoma med 5 in 10 st. C, malo nad ničlo pa bo temperatura tudi v nedeljo in ponedeljek.

Svet Accuweather: Čaka nas ekstremna pomlad

V ponedeljek bo nad severnim in osrednjim Sredozemljem in Balkanom kar globok ciklon, ki se bo do torka nekoliko izpolnil, do srede pa se bo umaknil proti vzhodu, nad srednjo Evropo in severozahodnim Balkanom pa se bo okrepilo območje visokega zračnega tlaka. V soboto bo že nekoliko oslabelo. Hladni zrak se bo le počasi umikal iznad naših krajev, pojasnjujejo meteorologi agencije za okolje.

V ponedeljek bo prevladovalo oblačno vreme, občasno bo rahlo snežilo. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Hladno bo za ta čas, dnevne temperature bodo ostale pod lediščem. Od torka do petka pričakujemo suho in občasno bolj jasno vreme. Predvsem jutra bodo mrzla, čez dan bo postopoma topleje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • TistoPravo 07:51 17.marec 2018.

    Kdo lahko pove vnaprej žensko počutje? Noben, pr vremenu je pa še slabš...ker nimaš možnosti globinske penetracije in s tem morebitnega izboljšanja na stabilno stran ;)

  • Tadej 19:28 16.marec 2018.

    A spet? 😂

  • djdj 18:20 16.marec 2018.

    Tako natančen je "vremenski" računalnik za 2 milj. €.