Slovenija
3 ogledov

Microsoft in Nokia sklenila zvezo

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Največja svetovna proizvajalca mobilnih telefonov in programske opreme Nokia in Microsoft gresta nad Blackberry in Google.

Družbi sta sklenili globalno zavezništvo, v okviru katerga bo Microsoft za Nokijine pametne telefone razvijal aplikacije za mobilno storilnost, komunikacijo in sodelovanje. S tem želita tekmovati s proizvajalcem Research in Motion, ki proizvaja pametne telefone Blackberry, in spletnim velikanom Googlom, ki je v sodelovanju z družbo HTC začel razvijati pametne telefone in zastonj programsko opremo zanje.

Prvi sad novega sodelovanja bo aplikacija Microsoft Office Communicator Mobile, ki bo na voljo na Nokijini E-seriji telefonov in bo deloval v operacijskem sistemu Symbian. Uporabniki bodo z njim lahko odpirali, pregledovali in urejali dokumente z aplikacijami Microsoft Word, Microsoft PowerPoint, Microsoft Excel in Microsoft OneNote.

V prihodnje pa bodo na voljo še aplikacije Microsoft Office Mobile, možnost dostopa do strežnikov SharePoint in program za upravljanje mobilnih naprav Microsoft System Center.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.