Slovenija
29830 ogledov

Migrant dve dekleti posilil, tretjo oropal

Posilstvo Profimedia
Maročan Ali Safini bo v zaporu vsega skupaj 16 let.

Oktobra in novembra smo poročali o dveh spolnih napadih, ki so jih zagrešili migranti. Krivcev za prvega, na železniški postaji, še niso našli, po drugem so hitro prijeli Maročana, stara 23 in 26 let. Toda prišleci iz t.i. tretjih držav niso bili prvič vpleteni v kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost.

Že leta 2019 je bil 40-letni Ali Safini, tudi iz Maroka, osumljen dveh posilstev, obakrat sta bili žrtvi študentki.

Grozil ji je s smrtjo

V noči na 21. oktober je posilil 22-letnico, ki jo je spoznal na Metelkovi. Pospremil jo je do študentskega doma na Kardeljevi ploščadi, tam pa se od nje ni hotel posloviti. Sledil ji je v sobo in kljub njenemu upiranju in prošnjam na postelji ter pod tušem večkrat storil silo in ji ob tem grozil s smrtjo.

Vsega deset dni kasneje se je vrnil na Metelkovo, tam dekletu, ki ga je srečal, ponujal mamila in denar, ker pa ga je zavrnila, jo zvlekel na ploščad pred Slovenskim etnografskim muzejem in posilil. Rešil jo je šele mimoidoči, ki je poklical policijo, a je Safini zbežal še pred njenim prihodom.

Odvlekel jo je do bankomata

Kljub zanikanju krivde, češ da sta mladenki sami pristali na spolne odnose, je bil obsojen na enotno kazen 15 let zapora. Tej pa je treba prišteti še dve: za poškodovanje tuje stvari v azilnem domu je dobil štiri mesece aresta, včeraj pa ga je sodnica Mojca Kocjančič obsodila na leto dni in pol rešetk.

Tokrat zaradi ropa, ki ga je zagrešil na dan prvega posilstva.  Spet je deloval na območju Metelkove in tarča je bila ponovno dekle. Odvlekel jo je do bankomata in prisilil, da je dvignila 150 evrov, vzel pa ji je še denarnico in telefon.

Potem ko je nekdanji pomorščak krivdo na predobravnavnem naroku zanikal, jo je včeraj priznal in sodišče je vse kazni združilo - v zaporu bo v breme davkoplačevalcev vsega skupaj 16 let, sledi izgon iz države. Sodnih stroškov je bil kajpak oproščen, saj nima dohodkov.

Komentarjev 92
  • jakec1575 07:26 27.november 2023.

    Kriminal je kriminal. Posilstvo in femicid bi morala biti za vse visoka kazen. Statistika kaze, da so marocabi in alzirci najbolj problematicni. Se zdalec pa niso vsi migranti kriminalci. Drzava naj naredi selekcijo. Nepalci resujejo hrvasko ekonomijo recimo. V Sloveniji ...prikaži več trenutno manjka 3500 delavcev.

  • Avatar Garancija
    Garancija 11:12 26.november 2023.

    Predlog,vsakemu posiljevalcu odrezat oneta,pa da vidite kdo si bi še upal

  • Avatar Garancija
    Garancija 11:08 26.november 2023.

    Pa tako se hvalijo,kako smo najvarnejša država na svetu,samo dokler ne bodo posilili hčerke policaja,ali sodnice