Slovenija
20710 ogledov

Milan Kučan ima dovolj

Milan Kučan Anže Petkovšek Milan Kučan
Nekdanji predsednik države želi po skoraj 20 letih ugasniti Forum 21.

Milan Kučan je članom Foruma 21 v četrtek poslal pismo, v katerem pravi: "Prišel je trenutek, ko se je treba odločiti."

Kot nadaljuje v pismu, ki ga je objavil novinar Bojan Požar, društvo Forum 21 "praktično že skoraj leto dni aktivno ne deluje. V resnici nima ne kadrovskih ne finančnih in tudi ne tehničnih pogojev, da bi v teh razmerah lahko nadaljevalo delo. Zato smo se odločili, ne brez trpkega občutka nemoči, da vam predlagamo odločitev in sprejem sklepa, da ustavimo delovanje našega društva."

Kučan dodaja, da je v 16 letih obstoja Forum 21 "uspešno uresničeval svoje temeljno poslanstvo" in da je od takrat do danes nastalo še več ustanov civilne družbe s podobnimi ambicijami: "omogočati razpravo o aktualnih kulturnih, gospodarskih, političnih in socialnih vprašanjih." Člane Kučan poziva, naj odslej svoje interese po aktivnem družbenem delovanju izvajajo v eni od teh ustanov.

Člani imajo do 10. januarja pisno sporočiti svoje mnenje, glede končne odločitve pa bodo obveščeni. Na spletnem mestu foruma je zapisano, da ima 287 članov "pestrega sestava."

Forum 21 je v času svoje ustanovitve v družbi prevzel povezevalno vlogo levo usmerjenih intelektualcev, kulturnikov in gospodarstvenikov. Med drugim je bil eden najvidenjših članov Zoran Janković. Trenutno mesta v upravnem odboru poleg Kučana zasedajo Slavko Pregelj, Sandi Češko, Zvone Dragan, Božo Kovač, Miha Ribarič, Igor Saksida, Janez Škrabec, Maks Tajnikar in Franc Zalar. 

Forum 21 je večkrat prišel ostro v navzkriž tako s stranko SDS in njenim predsednikom Janezom Janšo, kot desno usmerjenimi intelektualci in vplivneži.

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 32
  • Trebor Eboran 21:25 09.januar 2021.

    Krepej, da te ne ustreli o, kot si ti Krambergerja, grdoba.

  • zlatko2 07:37 21.december 2020.

    Zadnji čas,da se že ta komunistična saga konča.

  • miha60 20:55 20.december 2020.

    Tam kjer je član Jankovič so itak sami poštenjak!