Slovenija
19 ogledov

Milijon za nakup stavbe?

Občina Trebnje razmišlja o odkupu pritličja in drugega nadstropja stare Dolenjke Žurnal24 main
Dolenjka. Občina razmišlja o njenem odkupu in spremembi njene podobe.

Nekdanja Dolenjka, v kateri ima trebanjska občina v lasti prvo nadstropje za namene Galerije likovnih samorastnikov Trebnje, bo morda dobila novo podobo. “Hypo Leasing nam je ponudil stavbo v odkup po 900 evrov za kvadratni meter,” je povedal trebanjski župan Alojzij Kastelic.

Idejne zasnove
Načrti. Pred leti so pod vodstvom Darinke Tomplak, takratne direktorice Cik Trebnje, že nastale prve idejne zasnove za preureditev stare Dolenjke. V stavbi naj bi svoje mesto našli knjižnica in galerija, pridružil pa naj bi se jima še turistično-informacijski center.

Pomembna lokacija
Gre za stavbo, ki ima industrijski značaj in s tem kvari podobo mesta, je prepričan Kastelic. “Radi bi jo spremenili v eminentno stavbo Trebnjega, da bi prispevala k urejenosti in lepemu središču mesta,” je izpostavil. “Ker ima izjemno strateško mesto, si bom prizadeval, da objekt odkupimo,” je pojasnil in dodal, da bi bilo idealno, če bi bila v stavbi knjižnica, galerijo pa bi preselili.

Ustanovljena komisija
Župan je že ustanovil komisijo, ki jo vodi Patricija Pavlič, direktorica Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje. “Dali naj bi odgovore na ključna vprašanja, kaj in kako naprej,” je dejal Kastelic. Med drugim naj bi proučili možnosti, kako v stavbi organizirati družbene dejavnosti, predvsem knjižnico in galerijo, in kako na razpisih dobiti sredstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.