Slovenija
8 ogledov

Milijoni k telovadcem

Pegan-Petkovšek vs. Ilirija. Bralci bi, če bi morali izbirati, izbrali gimnastični center.
Oba računata na evropska sredstva
Gimnastični vs. plavalni center. Oba projekta računata na evropska sredstva, oba naj bi bila končana približno v enakem času in oba bosta potekala v javno-zasebnem partnerstvu (JZP). Za Ilirijo so ga mestni svetniki že potrdili, a bodo morali še enkrat, ker je projekt zaradi zahtev kulturovarstvenikov ostal brez komercialnega dela. Razpis za JZP za dvorano Pegan-Petkovšek pa MOL načrtuje objaviti letos.

Gimnastični center Pegan-Petkovšek bo eden od projektov, ki bo kandidiral za 6,5 milijona evrov na razpisu ministrstva za šolstvo in šport (MŠŠ) za sofinanciranje športne infrastrukture. Če bo kandidiral tudi plavalni center Ilirija, bi bralci spletne strani zurnal24.si, ki so izpolnili anketo, evropske milijone raje dali telovadcem. Na razpisu, ki ga bodo predvidoma objavili marca, bo namreč 5,5 milijona evrov dala Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj za obdobje od leta 2007 do leta 2013.

"Ilirija najpomembnejša"
Janez Sodržnik, ki sodeluje pri projektu Ilirije, pravi, da se na ta razpis verjetno ne bodo prijavili, čeprav je Marko Kolenc, načelnik oddelka za šport Mestne občine Ljubljana (MOL), povedal: "Za športno infrastrukturo v MOL in v Sloveniji je najpomembnejši projekt izgradnje nacionalnega plavalnega centra Ilirija. Dejstvo je, da je Ljubljana poleg Tirane edina evropska prestolnica, ki nima pokritega olimpijskega bazena. Pričakujemo, da bomo za Ilirijo pridobili evropska sredstva in da bo projekt končan do leta 2013."

Gimnastični center Pegan-Petkovšek bo predvidoma stal 7,5 milijona evrov in bo zgrajen do konca naslednjega leta, napoveduje Edvard Kolar iz Gimnastične zveze Slovenije.

Prav razpis, ki ga bo MŠŠ kmalu objavilo, pa je zadnji z evropskimi sredstvi za ta namen do leta 2013.

Telovadec Mitja Petkovšek meni: "Oba enako nujno potrebujemo. Škoda bi bilo, če bi se morala bojevati za isti denar. Upam, da to ne bo vplivalo na vsoto, ki jo bo gimnastična infrastruktura dobila." Plavalec Peter Mankoč pa pravi: "Kolikor vem, je tudi infrastruktura telovadcev v zelo slabem stanju, res pa je, da je bazen še v hujšem. Vendar morajo to urejati drugi, ki so za to pristojni. Zagotovo pa Ljubljana potrebuje bazen v vsakem primeru, ker je stanje, v katerem je, sramotno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.