Slovenija
14 ogledov

Mimo Ljubljane šlo le po polžje

Gneča na dolenjski avtocesti Žurnal24 main
Enemu zadnjih petkov v visoki turistični sezoni so se pridružile še nesreče, kar je razlog, da je bil promet na večjem delu ljubljanskega obroča popoldan zelo počasen. Gost promet tudi prek vikenda.

Tisti, ki so iz severnega dela prestolnice namenjeni proti Primorski, imajo ta hip hude težave, saj Prometno-informacijski center poroča o zastojih iz smeri severne obvoznice proti odsekoma Koseze in Kozarje ter dalje proti Brezovici. Promet proti Zadobrovi pa se je sprostil, saj so odstranili posledice prometne nesreče. 

O nekajstometrski koloni poročajo tudi z gorenjske avtoceste pred predorom Karavanke, medtem ko je cesta Litija - Zagorje zaprta zaradi nesreče. 

Vsi še ne mislijo na šolo

"V mnogih evropskih državah se je že začelo novo šolsko leto, vendar ne povsod, zato se zastojem zaradi počitniškega prometa tudi ta konec tedna ne bomo mogli izogniti," opozarjajo z Darsa.

Predvsem iz Nemčije ta konec tedna še vedno pričakujejo nekaj počitniškega prometa, še več pa v obratni smeri, torej od morja proti meji z Avstrijo. Največ zgostitev in zastojev tako pričakujemo danes popoldne in jutri pred predorom Karavanke, pa tudi na mejnih prehodih s Hrvaško, največ na MP Dragonja in največ pri vstopu v Slovenijo, kar pomeni, da bo veliko prometa tudi na cesti med MP Dragonja in Koprom.
 
V tem času so dnevne prometne konice že veliko bolj izrazite, kar bo pomembno vplivalo na pričakovane zgostitve in podaljšane potovalne čase na ljubljanski obvoznici, predvsem v petek popoldne proti Primorski.

Večja gneča tudi zaradi del

Končuje se tudi zatišje pri obnovah in vzdrževanju cest, ki je vladalo v turistični sezoni. Vozniki naj vse do začetka zime računajo na več ovir zaradi cestnih del. Med drugim se pripravlja obnova avtoceste mimo priključka Unec ter druga faza del v predoru Karavanke.

Dars voznike prosi za strpnost in upoštevanje prometne signalizacije; o ovirah naj se vozniki še pred potjo pozanimajo na spletni strani www.promet.si ali na kratki telefonski številki Prometno - informacijskega centra 1970.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.