Slovenija
28 ogledov

Minimundus v Postojnski jami

"Računam, da bo Minimundus pritegnil ne le veliko slovenskih, temveč tudi avstri Žurnal24 main
Dan kulture in atrakcij. Svet v malem gostuje v jami. Čez dve leti maketa briljanta v Minimundusu.

"Gre za zelo zanimiv preplet dela človeških rok in naravne stvaritve," je Marjan Batagelj, direktor družbe Postojnska jama, napovedal letošnji peti Dan kulture in atrakcij, ki ga 8. februarja pripravljajo v sodelovanju z zavarovalnico KD Življenje.

Po balonu, cirkusu, dinozavru in akvariju za človeške ribice obiskovalce poleg pestrega programa za družine v koncertni dvorani čaka svet v malem. Posebej za to priložnost so 23 maket (od 150) pripeljali iz celovškega Minimundusa v Postojnsko jamo, največje pa na ploščad pred vhod, kjer bodo na ogled do 11. aprila.

"Najvišja maketa je Eifflov stolp, najtežja pa grški Partenon, ki ima okrog tri tone. Makete so v merilu 1:25, narejene pa so iz enakih materialov kot originali," je pojasnil Manfred Maierhofer, tehnični vodja Minimundusa. Z Batageljem sta včeraj podpisala pismo o nameri postavitve makete znamenitega kapnika briljanta v Minimundusu v Celovcu v približno dveh letih. "To bo prva maketa, s katero bo predstavljena stvaritev narave," je bil zadovoljen Batagelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.