Slovenija
7626 ogledov

Minister Brežan odstopil, to je povedal

seja sveta vlade RS za obnovo Uroš Brežan Anže Malovrh/STA
Minister Brežan obžaluje, da odhaja s položaja, obenem pa opozarja, da je treba poskrbeti za področje urejanja prostora.

Predsednik vlade Robert Golob se je odločil, da zamenja ministra za naravne vire in prostor Uroša Brežana. Svojo odločitev je v ponedeljek Golob razkril Brežanu. Na mesto ministra za naravne vire in prostor bo tako prišel nekdo, ki je bolj kompatibilen s premierjevimi pogledi. 

"Žal mi je, da ne bom več vodil te ekipe," je dejal Brežan, še posebej zdaj, ko bi morali resorji najbolj sodelovati in iskati rešitve, tudi na terenu. Brežan je prepričan, da je skupaj s svojo ekipo naredil vse, kar je bilo v danih okoliščinah mogoče. Okrepili so tako ekipo na ministrstvu kot agenciji za vode, zagotovili so dodaten kader za odpravo posledic naravnih nesreč. 

Brežan je poudaril, da so v proračunih za naslednji dve leti na voljo dodatna sredstva za urejanje vodotokov, kar mora poleg izvedbe protipoplavnih ukrepov ostati prioriteta. Večji pomen so dali tudi področju varstva narave. 

Skrbi ga področje urejanja prostora, saj se tudi v kontekstu popoplavne obnove ponujata dva ekstrema. Eno so dolgoročne rešitve, drugo pa hitre in všečne rešitve, ki lahko družbi prinesejo veliko več škode kot koristi. Rešitve morajo biti v najširšem javnem interesu, poudarja Brežan. 

Golob naj bi bil nezadovoljen s hitrostjo dela na ministrstvu po avgustovskih poplavah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 26
  • lojs 18:30 05.oktober 2023.

    komentatorji hvalijo šiviljo bratušek, kako nas je rešila pred trojko ... ta država deluje po principu dajmo vzet butastim slovenčkom, ki garajo, šparajo in se odrekajo ... v državne pokradene banke vtaknili milijarde, potem pa prodali za mililjone ... danes ...prikaži več se rešuje zdravstvo, šolstvo ... a je tam že vse pokradeno? seveda ni ... ne, dejmo ga sanirat, pa sej majo tile butasti slovenčki še polno keša po bankah, pa kaj jim bo ta keš, dejmo ga pobrat ... dejte,slovenčki prispevat

  • atamama 17:16 05.oktober 2023.

    Ni na tem portalu novic o potovanju PV v tujino. So pa hrvaški portali pokazali sliko našega PV skupaj s Plenkovičem (brez žene) in pa nutrijo konjskega obraza. Ne rad žalim ampak tudi hrvaški komentarji ''ne šparajo'' našega para. Ob ...prikaži večb tem članku morda ta dodatni komentar pove v katero smer ''piha sapa'' oziroma stari ljudje so rekli' da ....''hudič se masti ko padejo možgani med noge''... In ta odstop je kar vreden primerjave s tem rekom, kajne?

  • Grof 14:44 05.oktober 2023.

    Danes na tv3 poslušam nepotešeno in s tem prizadeto pičko, precednico državnega zbora, ja zaboga, imam občutek, da ima majmun, ki ga je posvojila v Afriki, več možganov, kot ta nepotešena plesalka Urška, o uboga gmajna, …