Slovenija
18507 ogledov

Minister Hojs o morebitnem zaostrovanju

covid-19 Ljubljana Slovenija Profimedia
Notranji minister Aleš Hojs napoveduje, da bo vlada v četrtek odločala o morebitnem zaostrovanju ukrepov pri vstopu v državo, da bi potniki iz kritičnih držav morali v karanteno.

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je po poročanju Odmevov napovedal predlog razprave o smiselnosti nekaterih izjem pri prestopu meje. Notranji minister Aleš Hojs pa je potem napovedal, da bo v četrtek o tem razpravljala tudi vlada, ukrepi pa bi lahko začeli veljati že v petek ali soboto.

Eden od ukrepov bi lahko bil razširitev seznama tistih, ki bi po novem morali v samoizloacijo ali karanteno, je še povedal Hojs. Tovrsten ukrep bi veljal tako za tujce kot tudi državljane Slovenije, ki v državo prihajajo iz kritičnih območij.

Opozarja tudi Beovićeva

Na temeljit premislek glede trenutnih ukrepov je opozorila tudi infektologinja Bojana Beović, ki meni, da bo v prihodnje treba temeljito premisliti, katere od izjem so res nujno potrebne in katere ne.

Poleg tega je za Televizijo Slovenija poudarila, da je treba razmišljati tudi o bolj dosledni kontroli vsakega, ki pride nazaj v Slovenijo. Beovićeva je ob tem omenila tudi hrvaški pristop, kjer vsakemu državljanu ob prehodu v državo vzamejo telefonsko številko in naslov ter mu potem javljajo določena navodila, lahko pa nadzorujejo tudi njegovo gibanje.

Minister Hojs je glede na trenutno epidemiološko situacijo podal še oceno, da bo na evropskem in širšem nivoju ponovno potreben premislek o odpiranju mej in da bi se to lahko zamaknilo. Meje znotraj članic EU so se večinoma sprostile s 15. junijem, s tretjimi državami pa naj bi se 30. junija.

covid-19 Covid-19 Svet Od danes v Italiji dodatne omejitve

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 20
  • Avatar Ransnionna
    Ransnionna 00:12 11.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • QSprm 20:04 10.januar 2022.

    Nepreklicno odstopljeni izrodek je baje zrtev, ker so ga v mladosti tepli po glavi. Jecljanje je sicer preslo, mozganske poskodbe so pa vec kot ocitne.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 18:07 10.januar 2022.

    Zakaj tega niso naredili, ko je bil primernejši čas? Verjetno zato, ker na volitvah vsak glas šteje.