Slovenija
2775 ogledov

Minister Hojs prek zvez do poceni parcele na morju

Aleš Hojs STA/Daniel Novakovič
Pri poslu so mu pomagali takratni koprski župan Boris Popovič, njegov svetovalec Radivoj Andjelković ter ruski poslovnež Marat Idrisov, razkriva današnja Mladina.

Notranji minister Aleš Hojs je prek zvez poceni kupil parcelo na morju

Koprska občina je na dražbi leta 2017 prodajala 3894 kvadratnih metrov veliko komunalno neopremljeno gradbeno parcelo v kraju Kolomban nad Ankaranom, do katere pa ni bil mogoč normalen dostop z avtomobilom.

Na dražbi aprila 2017 je edini kupec Rus Marat Idrisov, lastnik podjetja Rjeckon, parcelo kupil za 262.920 evrov brez DDV, kar je 67,5 evra za kvadratni meter. Idrisov je, piše Mladina, znanec Popovičevega svetovalca za infrastrukturo Radivoja Andjelkovića.

Parcelo, ki jo je občina (takrat jo je vodil Popovič) komunalno opremila, so si nato razdelili Andjelković, ki je parcelo (685 kvadratnih metrov) kupil za svojega sina, Popovič 851 (kvadratnih metrov), uradna lastnica je njegova žena, četrto parcelo pa je kupil Hojs.

Čeprav bi moral prodajalec ceno sporočiti Geodetski upravi, tega ni storil, koliko so plačali za parcele pa kupci ne želijo povedati. Mladina je prišla do pogodbe, iz katere je razvidno, da je Idrisov parcelo prodal po 86 evrov za kvadratni meter, kar je za približno polovično ceno, kot je takrat veljala na trgu. Minister Hojs je tako parcelo z razgledom na morje kupil za kakšnih 75 tisoč evrov manj, kot bi jo lahko kdo drug brez zvez.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • suineg78 17:41 18.september 2020.

    Nikoli nisem volil desne, toliko za začetek. Ampak tole je pa malo bolano. Rus kupi parcelo. Legalno. Za profit jo proda (tudi) Hojsu. Pod tržno vrednostjo. Težava bi bila, če bi ta Rus s svojim podjetjem posloval z MNZ ali ...prikaži več še prej s kakšnim državnim podjetjem, ki (če) ga je vodil Hojs. Manjka vzročno posledična zveza. Se vam ne zdi?

  • Ender3 14:38 18.september 2020.

    Danes, vsi za obrambo Hojsa, kaj ni čas, da se ga odstopi, če že ne zna sam ne/odstopiti.

  • SonnyBlack 12:25 18.september 2020.

    zanimivo,da taki clanki pridejo ven na dan interpelacije...novinarje je treba zive zmetat v ogenj...mar nismo vsi ljudje isti,glede vez? s tem da je hojs dobil poceni parcelo preko vez,ni nic narobe...ce nebi on,bi gdo drugi