Slovenija
24 ogledov

Minister je le dal zemljo

Slovenija 19.05.13, velodrom, minister roman jakic, minister dal zemljo, bil zgr Jerca Božič Kranjec
Velodrom. Propadal je 17 let, ker je stal na zemljišču obrambnega ministrstva.


Kljub številnim poskusom reševanja velodroma v Kolesarskem klubu Adria Mobil, kot pravi Bogdan Fink, njegov direktor, niso imeli dosti upanja, saj so se zavedali, da gre za političen problem.

Od leta 1996, ko so ga zgradili, idej in projektov za nadkritje steze ni manjkalo. Vedno znova pa se je zapletalo, ker je bil velodrom zgrajen na zemljišču ministrstva za obrambo.

Jakič: Bilo je preprosto

"Res ne vem, zakaj tega niso uredili že prej. Bilo je povsem preprosto," je na naše vprašanje, čemu je bilo za prenos lastništva zemljišča na Mestno občino Novo mesto (MONM) potrebnih toliko let, odgovoril minister Roman Jakič. MONM je zdaj v zameno, kot je povedal župan Alojzij Muhič, ministrstvu odstopila del zemljišč na območju vojašnice v Bršljinu.

"Želim si, da bi tu nastal objekt za kolesarstvo in atletiko z nacionalnim statusom, saj bi tako lahko kandidirali za evropski in državni denar," je povedal Rafko Križman, predsednik občinskega odbora Pozitivne Slovenije, ki je ministra pripeljal v Novo mesto.

Lahko tudi za košarko

Objekt, ki naj bi ga začeli graditi še letos, preden poteče gradbeno dovoljenje, bi bil po projektu, vrednem dobrih 12 milijonov evrov, namenjen tudi atletiki, košarki, rokometu, nogometu, boksu, tenisu, kulturi in gospodarstvu. Kot pravi Fink, bi lahko sprejel do šest tisoč gledalcev, kar je dovolj tudi za gostitev na primer evropskega prvenstva v košarki, ki so ga Novomeščani izgubili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.