Slovenija
40 ogledov

Minister zavrnil Herakov ugovor

Mitja Herak Iztok Golob
Minister za javno upravo Senko Pličanič je zavrnil ugovor direktorja kranjske mestne uprave Mitja Heraka na zapisnik januarskega inšpekcijskega pregleda. Takrat sta inšpektorici ugotovili, da je Herakova pogodba o zaposlitvi nezakonita. Herak še vedno meni nasprotno, pripravljen je sprožiti tudi upravni spor.

Minister za javno upravo Senko Pličanič je zavrnil ugovor direktorja kranjske mestne uprave Mitja Heraka na zapisnik januarskega inšpekcijskega pregleda. Inšpektorici sta ga opravili na podlagi prijave, v zapisniku pa ugotavljali, da je Herakova pogodba o zaposlitvi nezakonita.

Herak še vedno meni nasprotno in čaka na odločbo, potem pa bo, odvisno od vsebine, podal zahtevek za sodno varstvo. Pripravljen je sprožiti tudi upravni spor. Ob tem je še poudaril, da ni problem v morebitnem neizpolnjevanju pogojev za delovno mesto direktorja mestne uprave, pač pa prihaja do razhajanj v tolmačenju obstoječe zakonodaje glede vprašanja, ali ima lahko sklenjeno pogodbo za nedoločen čas, ali pa bi moral biti čas trajanja pogodbe o zaposlitvi določen.