Slovenija
87 ogledov

Ministra Pličaniča res zaslišali zaradi nasilništva

Senko Pličanič Benjamin Kovač
Na ministrstvu za pravosodje in javno upravo so potrdili, da je bila v zvezi s predkazenskim postopkom proti ministru Senku Pličaniču zaslišana njegova žena. Ministra je žena namreč obtožila nasilništva, a danes to zanika in se sklicuje na svojo čustveno nestabilnost. Ovadbe sicer naj ne bi podala ona.

Kot so pojasnili na ministrstvu, gre v primeru ministra Senka Pličaniče in njegove žene Ine Pličanič za nesporazum in izjave, ki da jih je žena izrekla v jezi. Primer je zasebne, družinske narave in boleč za vse vpletene ter v nobenem primeru in na noben način ne vpliva na delo, ki ga minister opravlja zdaj, pravijo na ministrstvu.

Ob tem so dodali, da Pličanič upa, da se bo zadeva zaključila čim prej; ko bo postopek zaključen, pa bo o tem obvestil javnost, "če bo za to zainteresirana".

Na ljubljanskem okrajnem sodišču so sicer potrdili, da je Pličanič v predkazenskem postopku zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva.

"Nekako izrecno zahtevala", a postopek vseeno stekel

Pličaničeva pa je v izjavi za medije poudarila, da njen mož ni nasilen in da se ji zdi skrajno neprimerno, da se zaradi preteklih osebnih težav iz časa, ko Pličanič še ni opravljal funkcije ministra, njuno razmerje razgalja slovenski javnosti.

Šlo je za hudo stresno obdobje, v kateri je preživljala več smrti svojih bližnjih in zato nekatera njena dejanja zaradi čustvene nestabilnosti niso bila v skladu z realnostjo, pravi Pličaničeva in dodaja, da se je zdravila in da sta z možem vložila veliko napora v stabilizacijo njenega stanja. Kot pravi, svojega moža ni ovadila, in da je "takrat nekako izrecno zahtevala", da se zadeva ne obravnava naprej. Izpostavila je še, da njen mož ni nasilen in da se ji zdi skrajno neprimerno ter žaljivo, da se njuno življenje na nepreverjen in zanjo žaljiv način predstavlja javnosti.

Komentarjev 8
  • ghz891 08:48 28.april 2012.

    Jah težko je karkoli rečt le na podlagi takšnega članka, če zadeva paše stereotipu "dominantnega in nasilnega moškega", ki je bolj "kulturno ugnezden/sprejemljiv" jih bo večina videla/verjela le to, meni se zdi "uradno" pojasnilo prav tako verjetno, kdorkoli je že ...prikaži več "kriv" vsi smo samo ljudje.

  • dd 10:27 27.april 2012.

    Tipična dejanja nasilništva. NIč kriv, nič videl, nič slišal. Ženi pa grozi in jo dela noro.

  • dragec 09:07 27.april 2012.

    Senko je nasilnež, ki uporablja vsa "pravn" sredstva, da svojo soprogo naredi noro. Menda žena ni sadomazohistka. Tega grobijana je potrebno odstraniti iz politike, soprogo pa spraviti v varno hišo.