Slovenija
140 ogledov

Ministri z najkrajšim mandatom

Igor Maher Anže Petkovšek
Na vrhu lestvice se je Igorju Maherju, Janezu Kopaču in Alenki Trop Skaza pridružila tudi Klavdija Markež.

Šolska ministrica Klavdiji Markež, ki je podala odstopno izjavo potem ko se je izkazalo, da je njeno magistrsko delo plagiat, se je uvrstila na lestvico funkcionarjev, ki so s svojim mandatom končali rekordno hitro. Markeževo so poslanci za ministrico potrdili v petek, posle pa je prevzela v ponedeljek. Funkcijo je opravljala tako le slabe tri delovne dni.

grafika ministri | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Svojega tretjega delovnega dne prav tako ni dokončal Igor Maher, ki je bil na mestu ministra za infrastrukturo le dva delovna dneva. Poleg Markeževe se bo v naslednjih dneh na tej listi zelo verjetno znašel tudi Janko Veber, saj je predsednik vlade Miro Cerar v državni zbor že poslal predlog za njegovo razrešitev. Funkcijo je opravljal dobrega pol leta. Maher je za ministra prisegel 20. marca 2013 in po dveh dneh odstopil.

 Drugi na seznamu rekorderjev je Janez Kopač, ki je funkcijo finančnega ministra opravljal od 14. maja 1992 do 10. junija 1992 oziroma slab mesec. Blizu rekordu je bila tudi Alenka Trop Skaza, ki je funkcijo ministrice za zdravje opravljala od 25. februarja 2014 do 25. marca 2014.

grafika ministri | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
grafika ministri | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

 

 

 

 

Na lestvici trije ministri aktualne vlade

Sledita dva ministra aktualne vlade. To sta bivši minister za gospodarstvo Jožef Petrovič, ki je odstopil 17. oktobra istega leta, in Violeta Bulc, ki je to storila 23. oktobra, obema pa je funkcija uradno prenehala 29. oktobra lani, torej dober mesec po nastopu na ministrsko mesto.

grafika ministri | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

grafika ministri | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Jože Damijan je funkcijo ministra brez listnice, pristojnega za razvoj, opravljal od 20. decembra 2005 do 21. marca 2006, kar je tri mesece. Bivša ministrica za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Duša Trobec Bučan je na položaju ostala le nekaj dni več, in sicer med 11. januarjem 2011 in 18. aprilom 2011.

grafika ministri | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
t | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main




Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Stanka Setnikar Cankar, ki je odstopila 6. marca letos, 13. marca pa ji je prenehala funkcija, je zasedla osmo mesto med ministri z najkrajšimi mandati, saj je funkcijo opravljala slabega pol leta.

Zoran Thaler, ki je bil v svojem drugem mandatu minister za zunanje zadeve od 27. februarja 1997 do 25. septembra 1997 oziroma malo manj kot sedem mesecev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.