Slovenija
20809 ogledov

Ministrica: Tako bodo ocenjeni šolarji in dijaki

razred učilnica tabla Profimedia
Še vedno je negotovo, ali se bodo vrata izobraževalnih ustanov še odprla v letošnjem šolskem letu ali ne. Jasno pa naj bi bilo, kako bo z ocenjevanjem.

Šolsko leto se nezadržno približuje, v tem trenutku pa še vedno ni jasno, ali bodo šolarji in dijaki še sedli v šolske klopi. Kako bo z ocenjevanjem?

Ministrica za izobraževanje, dr. Simona Kustec, je za poročila ob petih javne televizije poudarila, da bo šolsko leto kljub vsem težavam zaključeno "tako, kot je bilo 1. septembra predvideno".

"Tri četrtine dela je bilo opravljenga v običajnih okoliščinah. Govorimo o zadnji četrtini. Aprila bo potekalo preverjanje znanj predvsem na način, da bodo učitelji preverjali preko dosežkov, ali so učenci osvojili tisto znanje, ki so ga začeli osvajati na daljavo," je napovedala ministrica.

Maja bo po njenih ocenah sledil en preizkus, ki bo ocenjen. Učitelji bodo sami ocenili način preverjanja znanja. "Zato, da bodo učenci pridobili dobro, prijazno in vzpodbudno oceno. To je že bilo jasno skomunicirano v navodilih, ki so jih dobili učitelji, pripravil jih je zavod za šolstvo," je napovedala ministrica in dodala, da je junij predviden le še za zaključevanja ocen.  

"Tisti, ki so trenutno pri negativnih ocenah, bodo dobili dovolj priložnosti, da svoje ocene popravijo. Sistem  ocenjevanja in zaključevanja mora biti prijazen in v luči težkih razmer," je napoved ocenjevanja šolarjev in dijakov sklenila Kustečeva.

Dijaki v srednji šoli Slovenija Pismo obupanega gimnazijca: "Ne zmorem več"

dezurni@zurnal4.si

Komentarjev 5
  • kapibara1 15:28 16.april 2020.

    Dopoldne klicala hči, ki bivakira "pr prjatlu" izven občine stalnega prebivališča, in pride sredi maja na tatkotov RD. Sporočila, da je dobila s faksa obvestilo, da bodo predavanja, začetkom maja, na daljavo ?? vaje pa na faksu, z omejenim št. ...prikaži večšt. slušateljev.. Evo, sem ji dejal, kuj se prijavi za med ta prve, pa imaš razlog, kaj napisati na "potni nalog" :-)

  • Avatar Markiolenna
    Markiolenna 00:52 16.april 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

  • micktore 21:57 15.april 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks