Slovenija
15 ogledov

Ministrice odkorakale

Odstop Zaresovih ministric
1/4
Boštjan Tacol
Irma Pavlinič Krebs, Darja Radić in Majda Širca niso več ministrice. Ostre besede Golobiča v odpovedi koalicijskega sporazuma.

Predsednik stranke Zares Gregor Golobič je popoldne premierja in predsednika stranke SD Boruta Pahorja ter Katarino Kresal, katere stranka LDS še edina ostaja koalicijska partnerica, s pismom tudi formalno obvestil, da z današnjim dnem stranka odpoveduje koalicijski sporazum.

Odpira pot tranzicijski levici
Svojima nekdanjima koalicijskima kolegoma je Golobič namenil kar nekaj ostrih besed. Opozoril je, da vlada ni prekinila s tradicijo slabih praks, kot je obljubila – zato so se pogosto počutili, kot da so sami v koaliciji.

Zdaj je po njegovem mnenju eden izmed glavnih problemov nezmožnost soočanja z realnostjo, kar "potrjujejo tudi izjave o domnevno radikalnih reformnih namerah manjšinske vlade, pri čemer se dejansko kot edina prioriteta izkazuje zapolnitev izpraznjenih ministrskih mest z začasnimi pooblaščenci in z združevanjem resorjev manj kot leto dni pred volitvami. Izogibanje pred ključno odgovornostjo mandatarja – predlaganje kompletne ministrske ekipe – razgalja preživetveno mentaliteto, ki samo sebe slepi s tem, da v druge projicira domnevne 'plenilske' namene."

Pahor je kratkoviden
Golobič še opozarja, da si ne velja več zatiskati oči. "Namesto elementarne odločnosti pri sprejemanju nujnih odgovornih odločitev za našo državo, za blaginjo državljank in državljanov ter presoje realnih in ne piarovskih učinkov imamo vedno bolj opravka z neizmerno produkcijo nesmiselnih floskul o radarjih, vlakih, konvojih, barkah, puškah, koruzi ..., kar je vse zgolj dokaz izpraznjenosti in brezidejnosti tovrstne politike," še piše Golobič in dodaja, da je zavračanje predloga o prenovi vlade s strani predsednika SD kratkovidno.

Nevzdržni pogoji
Kot je dopoldne na tiskovni konferenci pojasnila Darja Radić, je stranka Zares z izstopom ministric zapustila koalicijo in vlado, saj največja koalicijska stranka in premier nista izpolnila njenih pričakovanj glede rekonstrukcije vlade. Pahorju so ministrice podale odstopne izjave.

"V tej vladi se ne da več uresničevati pomembnih nalog," je poudarila Radićeva, v takih pogojih pa po njenih besedah ni smiselno vztrajati. Ta vlada, dodaja, že nekaj časa ne uživa zaupanja in je pri delu neoperativna.

Z njihovim odstopom so tako brez vodij ostali na ministrstvih za gospodarstvo, kulturo in javno upravo.

Komentarjev 7
  • zic 21:57 27.junij 2011.

    tele tri so se pobrale iz vlade...valda saj je poletje in bodo šle rit namakat na morje, nč delat, plačo bodo pa vlekle...če so mele tolk jajc, da so zapustile vlado naj imajo pa še jajca in se odpovejo tri ...prikaži več mesečni plači, ki jim kao pripada....tolk bi jih človk u rit sunu, to je za njih odgovornost!!! Men bi tut pasal, da sem frej in da bi šel veselo na morje!!! Ampak se zavedam, da more vsaj neki ljudi delat...SRAMOTA!!!

  • trimix 19:09 27.junij 2011.

    zahtevajmo na prihodnjih volitvah opcijo za obkrozevanje : " nobenega od navedenih"

  • 1111 15:41 27.junij 2011.

    dokler dovolimo, bo pač tako, ker noben od nas nima jajc, da bi šou na cesto in jeb** mater tej bandi...