Slovenija
17731 ogledov

Ministrstvo objavilo fotografijo Tonina s prižnice

Ministrstvo za obrambo

Minister za obrambo Matej Tonin je včeraj, na Florjanovo soboto, pri bogoslužju na Brezjah nagovoril slovenske gasilke in gasilce, so sporočili z Ministrstva za obrambo RS. 

Tradicionalni dogodek na Brezjah ob godu svetega Florijana, zavetnika gasilk in gasilcev, je letos potekal v okviru, ustreznem razmeram ob epidemiji covid-19, so zapisali.

Matej Tonin Slovenija Tonin včeraj izbrisal tvit o protestih, nato pa objavil tole

Minister je spomnil, da slovenski gasilci predstavljajo temeljni steber našega sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Po njegovem so ob epidemiji COVID-19 v svoje delo in intervencije odgovorno vključili vse potrebne zaščitne ukrepe. Sodelujejo pri razdeljevanju zaščitne opreme, opravljajo različne prevoze, nudijo pomoč štabom Civilne zaščite ter opravljajo še mnoga druga dela, ki so v veliko pomoč in korist tako posameznikom kot širši skupnosti. Ob tem je poudaril, da so bili slovenski gasilci in gasilke vedno tudi močan steber slovenstva. 

Minister za obrambo je slovenskim gasilkam in gasilcem čestital ob prazniku, godu svetega Florijana, in se jim zahvalil za požrtvovalno opravljanje gasilskega poslanstva. "Zaupamo vam in izjemno ponosni smo na vas. Zaradi vas je Slovenija boljša in varnejša," je dejal minister.

Objava s fotografijo na Facebook profilu Ministrstva za obrambo je sprožila številne odzive, s vprašanji na temo ločenosti cerkve od države.

 

Komentarjev 32
  • boris3 09:48 13.maj 2020.

    www.freetime.si/tv/cerkev.htm Matej Tonin kopira PREDSEDNICO MARTINO, Janez Janša kopira mene in vsi politiki v glavnem kopirajo vse kar predstaviva midva in to je resnica o slovenski politiki. Midva z Martino ne KRADEVA, tega pa ne KOPIRAJO, temveč le ROPAJO SLOVENSKI ...prikaži večI NAROD! berite: www.monarh.si www.predsednica.si www.zml.si

  • darja32 14:37 11.maj 2020.

    Farška kur..

  • Ender3 12:23 11.maj 2020.

    Glej,glej Pinokio iza prižnice. Kaj ni on obrambni minister, je to samo naključje ali hoče vojski povedat "o bog,nam pomagaj"