Slovenija
67818 ogledov

Tonin objavil ta tvit o protestih, kmalu nato je svojo objavo izbrisal

Matej Tonin Saša Despot
Včerajšnje protivladne proteste na kolesih je na Twitterju komentiral šef Nsi Matej Tonin, a je kmalu na to svojo objavo izbrisal.

Sinoči je obrambni minister Matej Tonin na Twitterju zapisal: Današnjega sporočila protestov ne smemo preslišati in ga je potrebno obravnavati resno. Kot družba pa se moramo potruditi, da bomo našo demokracijo ohranjali in razvijali z dialogom in v okviru demokratičnih institucij.

 | Avtor:

Kot je danes na Facebooku zapisal Tonin, je petkove proteste razumel predvsem kot odraz naveličanosti nad vsemi omejitvenimi ukrepi in kot strah pred negotovo prihodnostjo. "V krizi, ki jo je povzročil covid-19, so to pričakovani odzivi ljudi," je prepričan.

"Ko pa sem na različnih večernih poročilih in portalih videl, kako del opozicije v težkih trenutkih zlorablja proteste in hujska udeležence z lažnivimi argumenti, sem v tistem trenutku tvit zbrisal, saj sem se počutil opeharjenega in zlorabljenega," je pojasnil.

Je pa predsednik vlade Janez Janša objavil tvit v angleščini, s katerim je, kot kaže, želel nagovoriti tujino. Zapisal je, da med pandemijo koronavirusa skrajni slovenski levičarji protestirajo pod Jugoslovansko ikonografijo, nekateri poslanci pa da nosijo majice množičnega morilca Tita. 

Protestov na kolesih proti vladi se je po nekaterih podatkih udeležilo več tisoč ljudi.

Policija je zaprla Šubičevo cesto, prišlo je tudi več pripadnikov posebnih enot, policistov, območje je ves čas preletaval policijski helikopter. "Ljudje smo se zbrali, tukaj ne gre za rdeče, ne bele, ne za levico ne za desnico. Gre za Slovence. Dosti imamo te okupacije. Bravo, Slovenci, znamo se zbrati," je dejala udeleženka Mojca iz Ljubljane.

Na prvi pogled je prišlo precej veliko več ljudi, kot na prejšnjih protestih, po nekaterih podatkih celo deset tisoč." Pada vlada," se je slišalo iz zvočnikov." Na drugi strani vzkliki: "Lopovi!" "Dol z vlado!"


 

 
Komentarjev 67
  • janez00 11:31 10.maj 2020.

    Prokleti smrkavca farovški,mafijski in tajkunski zato je prišel v vlado.Cerkvena mafija je največja v Sloveniji ne plačuje davke in ima v lasti največje gozdove.Marš prašiči fašistični ki so podpirali tretji rajh !!!!

  • Avatar Andestessa
    Andestessa 00:50 10.maj 2020.

    Si želiš najti žensko za eno noč? Pojdi –– B­r­ed­h­ot­.­C­om

  • sam50 21:09 09.maj 2020.

    Je takoj dobil telefonski klic,pa se je usral....