Slovenija
168 ogledov

Ministrstvo prodaja orožje

Dražba ministrstva za obrambo
1/6
Ministrstvo za obrambo
Na dražbi danes 46 tisoč kosov orožja, večinoma jugoslovanskega in sovjetskega izvora.

Ministrstvo za obrambo bo na javni dražbi prodajalo 46.000 kosov orožja, večinoma jugoslovanskega in sovjetskega porekla. Orožje se bo prodajalo v osmih sklopih, ki se prodajajo v celoti enemu kupcu. Dražitelji lahko oddajo ponudbo za več sklopov hrati.

Najnižja cena je za prvi in drugi sklop, ki s prodajata po izklicni ceni 367.056 oz 368.592 evrov. Najvišja izklicna cena je postavljena za šesti sklop - 6019 kosov orožja bo ministrstvo začelo prodajati za 587.868 evrov. Med prodajanim orožjem so brzostrelke 7,62 mm, polavtomatske puške Rifle semiautomatic M59, brzostrelke 9 mm M40 in drugo. Večina orožja je še iz časov JNA, poleg kosov jugoslovanskega in sovjetskega porekla je nekaj tudi nemškega in italijanskega.

Na javni dražbi lahko sodelujejo gospodarske družbe in podjetniki, ki izpolnjujejo posebne pogoje za promet z orožjem po zakonu o orožju.

Kritike zaradi razpisa za nakup vozil

Slovenska vojska je v začetku januarja na dražbi prodajala 60 vozil, v nemilosti kritik pa je bila zaradi svojega razpisa za kar 207 vozil v skupni vrednosti najmanj 4,5 milijonov, ki ga je objavila le nekaj dni pred uradnim predlogom generalnega sekretariata vlade o določitvi predmetov skupnih javnih naročil za letošnje leto.

Komentarjev 1
  • dragec 11:50 19.februar 2015.

    In katera so ta podjetja?????