Slovenija
31 ogledov

Ministrstvo: Šole in vrtci, izogibajte se tem iz zakonika

Značke ZA družinski zakonik Mankica Kranjec / semza.si
Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport vrtcem in osnovnim šolam predlaga, naj se v času kampanje pred referendumom o družinskem zakoniku izogibajo temam, ki jih vsebuje zakonik.

Da bi se delo po vrtcih in osnovnih šolah izvajalo čim bolj nemoteno, na ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport predlagajo, naj se v šolah in vrtcih v obdobju referendumske kampanje izogibajo temam, ki jih vsebuje družinski zakonik.

Okrožnica, ki je bila posredovana vrtcem in osnovnim šolam, navaja, da referendumska kampanja o družinskem zakoniku postaja iz dneva v dan intenzivnejša. Kampanja se, kot so še zapisali, odraža na različnih področjih, ki se ukvarjajo z družino, dosegla pa je področje dejavnosti, ki so določene za vrtce in šole.

Kdor želi glasovati po pošti iz tujine, mora do sobote obvestiti DVK

Državna volilna komisija (DVK) je na svoji spletni strani javno objavila besedilo odloka o razpisu zakonodajnega referenduma o družinskem zakoniku in besedilo družinskega zakonika. V objavi so tudi kontaktni podatki okrajnih volilnih komisij, seznam volišč za glasovanje izven okraja stalnega prebivališča in seznam volišč, ki so dostopna za invalide in ki so opremljena s posebno glasovalno napravo.

Volivke in volivci, ki želijo glasovati po pošti iz tujine ali na diplomatsko konzularnih predstavništvih, morajo o tem do sobote obvestiti DVK. Kot so zapisali na komisiji, so do danes prejeli nekaj več kot 2.800 obvestil volivk in volivcev.
Služba komisije pa je do danes že odposlala 1.451 volilnih gradiv tistim volivkam in volivcem, ki so izrazili željo po glasovanju po pošti iz tujine, so še zapisali v DVK.
Komentarjev 2
  • Alenka 16:10 16.marec 2012.

    Se strinjam, neprestano dajete to fotografijo, ki predstavlja določeno stran.

  • krtina 15:46 09.marec 2012.

    Prosim za nevtralno fotografijo. Kolikor vem so eni ZA in drugi smo PROTI. Odločil bo izid referenduma, do takrat pa prosim, da ste kot časopisna hiša vsaj - nevtralni.