Slovenija
16 ogledov

Ministrstvo zarubilo Krpana

Neuradno smo izvedeli, da je policija zoper Vladimirja Barto, lastnika podjetja Žurnal24 main
Napačno nakazilo. Za poplačilo dolga bodo nočni lokal v Melju prodali na dražbi.
Večina vrnjena

Denar
. Junija 2008 je podjetje vrnilo 469.174 evrov, dolžni pa so ostali še 156.391 evrov. Z rubežem denarnih sredstev je bilo vrnjenih skoraj 10.500 evrov (tako je dolg podjetja 146.042), v skoraj dveh letih se je nabralo za dobrih 36 tisoč evrov zamudnih obresti, ki jih ministrstvo zahteva od dolžnika, poleg tega pa še dozdajšnje in prihodnje stroške predmetnega izvršilnega postopka.

Marca je izvršitelj dolžniku (podjetju Trilogija) zarubil nepremičnino – poslovni prostor v Melju,” sporočajo z Ministrstva za obrambo RS (Mors).

Javna dražba
Potem ko izvršba z rubežem denarnih sredstev dolžnika na njegovem transakcijskem računu ni bila v celoti uspešna, izvršitelj pa je bil neuspešen tudi pri rubežu premičnin, je izvršitelj dolžniku zarubil še nepremičnino.

Kot je razvidno iz odgovora ministrice Ljubice Jelušič na poslansko vprašanje v državnem zboru, bo sledila prodaja poslovnega prostora oziroma nočnega lokala na javni dražbi, čeprav nepremičnina še ni vpisana v zemljiško knjigo.

Napaka pod Erjavcem
Spomnimo, junija leta 2008 smo v Žurnalu24 razkrili, da je Mors pod vodstvom Karla Erjavca podjetju Trilogija nakazal 625.566 evrov davkoplačevalskega denarja, ker naj bi se zgodila računovodska napaka. Novembra 2007 je Mors namreč 1.380 kvadratnih metrov kletnih prostorov stavbe v nekdanji vojašnici v mariborskem Melju prodal družbi Trilogija, ki je imela v njej urejen nočni klub.

1.218 evrov bi moralo ministrstvo leta 2008 nakazati družbi Trilogija.

Pri tem je obrambno ministrstvo Trilogiji priznalo 625.566 evrov vlaganj v prostore, ki so bili ocenjeni na milijon evrov, a jih je, kot dopušča zakonodaja, zaradi neuspešne prodaje podjetje kupilo po 25 odstotkov znižani ceni. Po izračunih bi moralo ministrstvo Trilogiji nakazati 1.218 evrov, po pomoti pa mu je nakazalo 625.566 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.