Slovenija
29 ogledov

Minus za Virantov umetniški vtis

Kandidat za premierja daje prednost svojemu denarju pred javnim.

Borut Hočevar. | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Gregor Virant ni prejemal samo nadomestila za ministrsko plačo. Prejemal je tudi tako imenovano občinsko nadomestilo "za smrad". Še več, takšno nadomestilo je prejemal, še preden se je vselil v hišo poleg smetišča.

Formalno Virantu ne očitamo ničesar. Obe nadomestili sta povsem zakoniti. "Smetiščno nadomestilo", ki ga razkrivamo v Žurnalu24.si, pa potrjuje, da prejemanje nadomestila za ministrsko plačo ni bilo slučajno. Ravnanje kandidata za bodočega šefa vlade je namreč podobno v obeh primerih. Virant očitno ni človek, ki bi dal prednost javnemu denarju pred svojim osebnim zaslužkom. Razumljivo za običajnega državljana, a nesprejemljivo za premierja.

Delavec, ki ostane brez službe, namreč težko razume, da doktor znanosti eno leto ne najde primerne zaposlitve, najde pa vrsto honorarnih opravil. Da se univerzitetni profesor ne preživlja sam in raje bremeni proračun. Virant pa očitno težko dojame takšno nerazumevanje.

Ima pa priložnost za popravni izpit. Sestavi naj seznam neokusnih in nepotrebnih nadomestil, ki jih bo odpravil, če prevzame oblast.

Začne lahko kar s tistimi, ki jih je prejemal sam. Napove naj odločno zaostritev pogojev za izplačilo nadomestila bivšim poslancem in ministrom. Najde pa naj tudi način, kako bo spodbudil občine k odpravi tako nepotrebnih izplačil, kakršno je bilo njegovo "nadomestilo za smrad".

Komentarjev 1
  • Senior 18:12 08.november 2011.

    G. Virant, razočaral si marsikaterega Slovenca. Tudi mene. Ne bom te volil. Ali ti sedanja plača 7.500 € ni dovolj? Hočeš še razne dodatke? Takega predsednika pa res ne potrebujemo!