Slovenija
19 ogledov

Miren dan na slovenskih cestah

Zgoščen promet na zahodni ljubljanski obvoznici. K. Kl.
Včerajšnja gneča na slovenskih cestah se danes ni ponovila. V popoldanskih urah promet poteka tekoče. Zgosti se lahko spet proti večeru.

Promet na slovenskih cestah poteka tekoče. Na mejnih prehod ni več čakalnih dobe ne pri vstopu ne pri izstopu iz države.

"Gneče, kakršna je bila včeraj, verjetno ne bo"

Tako velike gneče, kot je bila včeraj, ne bo, je že zjutraj napovedal Mirko Žarn s Prometno-informacijskega centra. "Italijani gredo tako na mejni prehod Starod, na primorski avtocesti pa se bodo danes vozili Avstrijci in Slovenci."

Gneča lahko proti večeru nastane v notranjosti države. "Manjši zastoji oziroma povečan promet pa lahko nastane tudi na mejnih prehodih proti notranjosti države. In sicer na Dragonji, Jelšanah in Starodu."

Preden se odpravite od doma, preverite stanje na cestah.

Izognite se najbolj obremenjenim prehodom

Dolenjska

Na območju PU Novo mesto bodo tako najbolj obremenjeni mejni prehodi Obrežje, Vinica in Metlika. Zato pri prestopanju meje raje uporabljajte meddržavne mejne prehode, kot so Slovenska vas, Rigonce in Orešje. "Tu so običajno čakalne dobe za prestop krajše," so zapisali na PU Novo mesto.

Primorska
Na območju koprske policijske uprave bosta najbolj obremenjena mejna prehoda Sečovlje in Dragonja. Za hitrejši prehod meje lahko, če se odpravljate v Istro, uporabite mejni prehod Sočerga. Na Jadransko magistralo pa boste najhitreje prišli prek mejnega prehoda Starod ali Jelšane.

Štajerska
Vsak poletni konec tedna pa o dolgih kolonah poročamo tudi s konca podravske avtoceste pri Ptuju. Najbolj obremenjen je mejni prehod Gruškovje. Gneči pa se lahko izognete tako, da uporabite mejna prehoda Dobovec ali pa Zavrč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.